Emma-Sofie

Voor het eerst ziek

Afgelopen woensdag haalden wij Sofie op van de opvang en merkte ik al dat ze niet helemaal fit was. Ze leek wat warmer en wilde ook niet echt eten op de opvang. Bij thuiskomst heb ik haar temperatuur gemeten en bleek ze al iets verhoging te hebben. Tandjes dacht ik, want ze stopt alles in haar mond. 

Donderdag merkte ik al dat ze echt ziek was, gelukkig kon mama mij helpen die dag. ‘S middags schoot haar temperatuur naar 39,9 en was het duidelijk dat het niet ging om tandenpijn, maar wat dan wel? De hele middag zat ik met haar op de bank, ze was zo zielig! Uiteindelijk zakte haar koorts en dacht ik dat het wel beter ging.

Vrijdag was dit helaas niet zo. ‘S ochtends kregen wij visite van mijn schoonmoeder en samen merkten wij al dat ze nog steeds ziekig was. Ik sprak met Robert af dat als haar koorts omhoog zal gaan ik de huisarts ging bellen. ‘S ochtends bleek dit niet nodig te zijn, haar koorts bleef rond de 38,5. Tussen de middag deed ik een poging om haar op bed te leggen, maar dit lukte niet. Ze voelde ook zo warm aan en was weer zo zielig.

Haar temperatuur bleek weer omhoog te zijn gegaan en ik deed een telefoontje naar de huisarts. We mochten langskomen en ons meisje bleek een dubbele oorontstekking te hebben. Onwijs zielig! Aron had dit als baby ook vaak en ging dan altijd aan zijn oortjes zitten. Sofie deed dat niet en ik heb het dus niet door gehad zo zielig! Met een kuurtje gingen wij richting huis.

Het is zo sneu als je kleintje ziek is, ik ben 1000x liever ziek dan mijn kleintjes. Helaas kan ik het niet overnemen en moet ze toch echt uitzieken. Extra knuffelen kan ik wel doen! Aron vindt het ook maar stom dat Sofie ziek is en werd ook een beetje boos. Hij is zo lief voor zijn zusje en zo zorgzaam.

Facebook Comments
Previous Post Next Post

heb je deze blogs al gelezen?

7 Comments

 • Reply Simpel, met een snufje liefde

  Zo zielig als je kleinte ziek is. En oorontsteking is echt heel pijnlijk. Beterschap!

  29/11/2015 at 7:33 am
 • Reply Roos

  Ik hoop dat ze ondertussen met het kuurtje al een heel stuk opgeknapt is!

  29/11/2015 at 7:43 am
 • Reply Daniëlle

  Ach gossie, een oorontsteking is zo verschrikkelijk naar. Onze oudste heeft het ook eens gehad. We zijn toen nog ‘s avonds laat nog naar de huisartsenpost gegaan met het vermoeden, maar om het even te laten vaststellen. Zo zielig hoe ze dan blijven huilen. Sterkte voor jullie!

  29/11/2015 at 8:55 am
 • Reply Miranda

  Zo sneu als die kleintjes wat hebben. Je neemt het inderdaad liever zelf over.
  Wat lief dat Aron zo zorgzaam is voor z’n kleine zusje.
  Fijne zondag!

  29/11/2015 at 9:07 am
 • Reply mommysworld

  Ah beterschap. Vaak werkt het kuurtje wel snel, hopelijk bij jullie ook! Liefs!

  29/11/2015 at 2:20 pm
 • Reply jodi

  Ach wat zielig. Onze spruit is nog niet echt ziek geweest (afkloppen) maar het lijkt me verschrikkelijk omdat je niks echt voor ze kan doen. Hopelijk voelt jullie meisje zich snel beter.

  29/11/2015 at 3:37 pm
 • Reply Dhini

  Beterschap met je cute dochter

  29/11/2015 at 8:42 pm
 • Leave a Reply