Happy momlife

multicolored soccer ball on green field
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Voetbalreizen naar Italië

De Italiaanse voetbalcompetitie, Serie A, biedt een groot aantal leuke voetbalwedstrijden voor de echte voetbalfan, met grote teams zoals AC Milan, Inter, Juventus, AS Roma, SS Lazio en Fiorentina. Bij elke wedstrijd zorgen de Italiaanse fans, – de “tifosis” voor een sfeer die je onmogelijk kunt vinden ergens anders in Europa. Ben je niet alleen fan van voetbal maar ook van tifo acties (dit zijn de sfeeracties tijdens de voetbalwedstrijden) dan is een voetbalreis naar Italië echt iets voor jou!

multicolored soccer ball on green field

Voetval is een van de populairste sporten in Italie. De Italianen leven en ademen voetbal, iets dat je nergens anders zult zien, en vooral voor een wedstrijd. De voetbalcultuur en de passie voor het spel lijkt oprecht te zijn in Italië, waar elk stadion zijn eigen karakter heeft ontwikkeld en elke supportersgroep hun eigen te gekke tifo acties opzet! In de tijd dat ik naar voetbalwedstrijden ging vond ik dit ook altijd super leuk om te zien! Via VoetbalTravel.nl kun je leuke reizen boeken om voetbalwedstrijden in Italië te bekijken.

Daarnaast biedt Italië heerlijk eten en een prettig klimaat, dit maakt het een geweldige voetbalbestemming, vooral in de koude lente of natte herfst in Nederland.

Stadio Olimpico en de strijd van Rome

Een arena in Italië die vaak een mooie sfeer biedt is het Olympisch Stadion, Stadio Olimpico, in Rome. Het stadion biedt ruimte aan 73.000 fanatieke “tifosis” en is het thuisstadion voor twee grote teams, SS Lazio en AS Roma. Een van de indrukwekkendste wedstrijden in het Italiaanse voetbal is als de twee teams tegen elkaar spelen in een lokale derby, de  ”Derby della Capitale”. De eerste derby werd gespeeld in 1929 en sindsdien heeft Roma 73 wedstrijden gewonnen en Lazio 55, 66 keer speelden ze gelijk.

De Roma supporters bezetten het einde van de zuidzijde van Stadio Olimpico (Curva Sud), en de Lazio supporters bezetten het einde van de noordzijde (Curva Nord). Tijdens de wedstrijden is er altijd een gespannen sfeer tussen de Lazio supporters en de Roma fans en af en toe kan er geweld uitbreken.

De Italiaanse voetbalbond neemt alle mogelijke maatregelen om rellen te voorkomen, zoals het uitsluiten van hooligans. Er zijn ook veel politie-agenten op het terrein, om ervoor te zorgen dat de wedstrijd soepel verloopt. Toch is het beter om het gedeelte van de arena waar de meest extreme supporters, de ”Ultras”, zitten, te vermijden.

Lokale derby bij San Siro – Derby della Madonnina

De hoofdstad van Noord-Italië, Milaan, is een stad die de meeste mensen associeren met mode en stijl, maar Milaan is ook beroemd omdat het twee van de grootste voetbalteams in Italie heeft, AC Milan en FC Internazionale Milano (Inter). Beide teams spelen in het enorme San Siro Stadion. Hou er, als je het geluk hebt dat je in Milaan bent tijdens de lokale derby, de ”Derby della Madonnina”, rekening mee dat de wedstrijd is uitverkocht.

Hoe dan ook, San Siro biedt ook veel andere geweldige wedstrijden. Een daarvan is de ”Derby d’Italia”, een wedstrijd tussen de twee succesvolste clubs in Italië, Juventus uit Turijn en Inter uit Milaan. Een voetbalreis naar Milaan is een win-win situatie, je kunt genieten van de geweldige voetbalatmosfeer in San Siro, terwijl je vrouw of vriendin kan shoppen in de nr. 1 modestad van Europa.

Italiaans voetbal is meer dan Rome en Milaan

Italiaans voetbal is zoveel meer dan Rome en Milaan. In Napoli vindt je bijvoorbeeld het op twee na grootste stadion van Italië, San Paolo, de thuisbasis van Napoli SC. In Florence vindt je ACF Fiorentina en zijn geweldige thuisstadion, Stadio Artemio Franchi, dat ruimte biedt aan 46.300 toeschouwers. Er wachten zoveel kansen om geweldig voetbal te zien op je in Italië.

Een voetbalreis naar Italië biedt je niet alleen opwindend en memorabel voetval van wereldklasse, het biedt je ook de kans om geweldige wijnen en uitzonderlijke culinaire ervaringen te ontdekken. Of te wel ook super leuk om samen te doen met je vrouw!

Facebook Comments

Share this post