Happy momlife

shutterstock_520895536
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Een vloerkleed maakt je woonkamer af

In ons eerste huisje hadden wij een vloerkleed puur, omdat onze vloer ijskoud was (plavuizen). Toen wij naar ons tweede huisje gingen gebruikte wij ze eigenlijk niet meer, zonde! Want het maakt je woonkamer wel af en net iets sfeervoller. Maar waarom kies je voor een vloerkleed? 

Aparte ruimte creëren

Door een vloerkleed te gebruiken kun je een ruimte breken en zo een kleine ruimte creëren in een grote ruimte. Door een vloerkleed te gebruiken kun je ervoor zorgen dat dat het rustiger oogt. Zonder vloerkleed kan de woonkamer bijvoorbeeld heel onrustig lijken. Dit ervaar ik momenteel ook bij ons huis. Door dat het allemaal losse onderdelen zijn is het geen geheel en dit kun je oplossen door een vloerkleed neer te leggen.

Voor de warmte 

Een vloerkleed zorgt er ook voor dat het lekker warm is onder de voeten. Onze kinderen spelen veel in de woonkamer op de grond en ik leg altijd een speelkleed voor hun neer of ze pakken een kussen om op te zitten. Dit is natuurlijk veel warmer. Zelf heb ik snel koude voeten en door een vloerkleed neer te leggen kan ik wat vaker zonder schoenen of sloffen op de bank zitten. Ik vid het namelijk verschrikkelijk om kou aan mijn voeten te hebben en heb daardoor altijd iets om de voeten. Een vloerkleed houdt ook warmte vast, een goed voordeel.

Dempt geluiden 

Nog een reden waarom onze kinderen veel op een vloerkleed moeten spelen, vooral met de auto’s. Is dat het geluiden dempt. De geluiden die een houten vloer maken zijn soms mega storend haha! Op vloerkleden maakt het echt iets minder lawaai en kunnen ze veel rustiger spelen. Geluiden kunnen er namelijk ook voor zorgen dat kinderen drukker worden. Let maar eens op als ze spelen op de grond met een auto of als ze spelen op een vloerkleed. Een wereld van verschil.

Het staat gezellig

En als laatste en misschien wel de belangrijkste; een vloerkleed staat gezellig en maakt je huis af. Dit is dan ook de reden waarom ik straks een vloerkleed wil bij onze zithoek. Een mooie ronde vloerkleed bijvoorbeeld of een vloerkleed dat half Nederland er al heeft liggen. Het kan allemaal. Maar eerst de andere prioriteiten haha!

Heb jij ook een vloerkleed in huis? 

Facebook Comments

Share this post