Happy momlife

spelletjes
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Vijf op vrijdag – De leukste spelletjes voor mee op vakantie

Happy FriYAY! Het is vrijdag en VAKANTIE! ha! En speciaal voor de vakantie staan mijn vijf op vrijdag helemaal in het teken van zomerse items. Deze week deel ik mijn favoriete spelletjes om mee te nemen op vakantie. Leuk voor volwassene en wie weet voeg ik er ook nog een leuk spel voor kinderen aan toe. De spelletjes die ik noem zijn allemaal favoriet.

1// Mijn absolute favoriete van het moment is Qwixx. Dit is een dobbel spel met wat uitdagingen. Ideaal om te doen met z’n tweetjes. Met meerdere personen hebben wij het nog niet geprobeerd te doen. Wie weet is dit ook wel een groot succes. Voor dit spel hebben wij inmiddels ook twee uitbreidingen gekregen. (deze en deze)

2// Het kolonisten van Catan dobbelspel is ook echt een leuk spel! Een uitdagend spel waarbij je elkaar ook lekker in de weg kunt zitten. Dit spel heb ik ook al aan meerdere vrienden gegeven haha! Dat is mijn ding trouwens, als een spel leuk is dan krijgt iedereen hem cadeau die zijn verjaardag viert, tenzij er andere wensen zijn.

3// En dan kan skip-bo ook echt niet ontbreken. Dit is echt mijn all time favorite haha! Ik speel hem graag en win hem ook heel graag. Het is een leuk kaartspel die er voor volwassene is maar ook voor kinderen.

4// Kolonisten van Catan het snelle kaartspel is ook een grote hit hier. Hier moet je alleen wel een grote tafel voor hebben. In dit kaartspel bouw je als spelers dorpen en steden en zet je ridders in om te beschermen. Steden kunnen op verschillende manieren uitgebreid worden. Ook kun je met elkaar of met de markt grondstoffen ruilen. Een leuk spel om samen te spelen!

5// En als laatste is Uno een favoriet van mij. Het is eigenlijk het klassieke pesten, maar dan zijn de regels zichtbaarder op de speelkaarten en staan ze vast haha! Heb je wel eens met een nieuw iemand pesten gespeeld? grote kans dat de regels opeens anders waren.

Welk spel gaat er met jullie mee op vakantie?

Facebook Comments

Share this post