Happy momlife

shutterstock_410140204
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Vervelende klusjes aan het einde van het jaar die geld opleveren

Het einde van het jaar is vaak ook het moment waarop wij door onze kosten gaan om te kijken of er ook ergens nog op bespaard kan worden. Er zijn twee dingen waar wij eigenlijk ieder jaar wel op kunnen besparen één daarvan is de zorgverzekering en de ander is  de energierekening. Een vervelend klusje om uit te zoeken, maar het levert echt geld op.

Je zorgverzekering. Die ellendige zorgverzekering. Elk jaar weer is het voor velen een vraagstuk. Ben ik ergens anders goedkoper uit? Of laat ik het zoals het is. Als je goed rondkijkt kun er vaak achter komen dat het vele malen goedkoper kan. Kies en vergelijk alle zorgverzekeringen om er achter te komen wat voor jou het voordeligst is. Het is natuurlijk eerst belangrijk om te bekijken wat er allemaal wijzigt. De overheid stelt ieder jaar de inhoud van de basisverzekering vast. In dit pakket zit de belangrijkste zorg voor iedereen. Ieder jaar verandert er wel iets aan de inhoud van de basisverzekering. Voor 2020 vond ik de volgende wijzigingen:

  • Logeervergoeding van 75 euro per nacht 
  • Vergoeding van dure medicijnen
  • Zorg specialist ouderengeneeskunde en arts verstandelijk gehandicapten
  • Regeling Niet Invasieve Prenatale Test (NIPT) wordt verlengd
  • Stoppen met roken wordt goedkoper
  • Geneesmiddel Fampyra vergoed

Het is altijd handig om te onderzoeken of je een aanvullende verzekering nodig hebt. Heb je bijvoorbeeld een kinderwens? Dan wil ik je aanraden om een aanvullende verzekering te nemen. Maar ook voor fysiotherapie en tandheelkunde kun je het beste een aanvullende verzekering nemen. De verschillen hierin kunnen heel erg afwijken per zorgverzekeraar. Daarnaast moet je ook goed onderzoeken of je zorgaanbieder de juiste aansluiting heeft de zorgverzekeraar die jij wens te nemen.

Je kunt natuurlijk goed alles uitzoeken of je kies direct de goedkoopste zorgverzekering voor 2020. Ik ga nog even goed rondkijken en vergelijken voor het komende jaar. Het is natuurlijk mooi om het nieuwe jaar te beginnen met een extraatje in ons maandelijkse budget.

Facebook Comments

Share this post