Happy momlife

img_5386
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Verlanglijstjes bijhouden en vroeg inkopen

Ik begin vaak al vroeg met het inkopen van cadeaus voor verjaardagen en feestdagen. Meestal begin ik zelfs al in januari aangezien er dan veel bij diverse winkels met korting ligt. Dit kan ik doen doordat ik actief verlanglijstjes voor de kinderen aan het bijhouden ben en goed speur op aanbiedingen in de folders en online. Dit zorgt er voor dat het tijdens de feestdagen een minder grote kostenpot is en iedereen toch kan krijgen wat ze graag willen. Verlanglijstjes delen zorgt er voor dat iedereen die iets wil kopen makkelijk mee kan kijken wat de kinderen graag willen.

Verlanglijstjes maken

Laat ik beginnen met het kopje verlanglijstjes maken. Regelmatig loop je met kinderen ergens, kom je ergens of zien ze op televisie iets wat ze graag willen hebben. Als ik zelf ook denk van joh dat is leuk zet ik het direct op hun verlanglijstje. Zo kan ik goed in de gaten houden of het met korting te koop is. Wel vraag ik voor dat ik iets aanschaf nog even of ze het nog steeds leuk vinden. Je wilt natuurlijk niet dat ze iets krijgen wat ze toch liever niet hadden.

In oktober ga ik samen met de kinderen de speelgoedboeken doorneuzen. Ze kiezen dan hun cadeautjes uit en ik kies dan uit wat ze krijgen. Dit zet ik op een apart lijstje en kan ik kopen wanneer het bijvoorbeeld in de aanbieding is. Zo kocht ik onlangs voor Fleur haar verjaardag een cadeau €60,- goedkoper! Dat is dus echt een koopje geweest.

Ook voor mezelf heb ik altijd een lijstje en voor Ro ook. Als hij iets noemt voeg ik het direct toe. Want wanneer iemand vraagt of wij nog wensen hebben wisten wij het nooit. Nu wel want alles word bijgehouden haha!

Vroeg in kopen doen

En dan kom ik bij het kopje vroeg inkopen doen. Voor de kinderen begin ik altijd vroeg met het kopen van cadeautjes. Helemaal voor de december maand. LEGO is bijvoorbeeld altijd afprijst in oktober, dat is dan ook het ideale moment om het in te kopen. Ik vind het namelijk echt zonde als ik ergens teveel voor betaal. Meestal heb ik alle cadeautjes op 1 november al binnen, en ingepakt per feestdag. Voor de verjaardagen van de kinderen heb ik meestal ook altijd alles ruim op tijd binnen. Alle drie de kinderen hebben een sterke voorkeur voor bepaald speelgoed waardoor je altijd de aanbiedingen in de gaten kunt houden.

Facebook Comments

Share this post