Feestdagen Koningsdag

Verkooptips voor koningsdag

Donderdag is het koningsdag een dagje extra vrij, heerlijk toch! Even lekker struinen over de kleedjesmarkt of misschien ga je zelf wel op de kleedjesmarkt staan. Ga je op de kleedjesmarkt staan? Dan heb ik een aantal tips voor je waardoor je hopelijk nog meer gaat verkopen! 

1. Zorg voor een aantrekkelijk kraam 

Wil je veel bezoekers trekken? En natuurlijk veel verkopen dan moet je ervoor zorgen dat je kraam er aantrekkelijk bij ligt/staat. Zorg ervoor dat kleding netjes opgevouwen ligt of eventueel aan een kleding rek hangt. Speelgoed netjes bij elkaar, zodat mensen kunnen zien dat alles mooi en in orde is. Koningsdag is natuurlijk een feestdag dus zorg ervoor dat het er feestelijk uitziet.

2. Plak prijsjes op je spullen 

Er zijn twee opties die je kunt gebruiken voor het verkopen. Mijn favoriet is het prijzen van de spulletjes. Zo heb je voor langslopende mensen duidelijkheid en wanneer je zelf even bezig bent kunnen mensen direct zien wat een item kost. Vaak hebben mensen kleingeld en verkoop je hierdoor snel net even dat ene boek voor een eurootje. Plak je er geen prijsjes op? Wees dan duidelijk, shoppende mensen vinden het fijn om te weten hoe duur een item gaat zijn. En aan het einde van dag wil je natuurlijk van de laatste spulletjes af. Wat ik dan altijd doe is dat ik de laatste items voor €0,50 of €1,- verkoop. Ik wil liever niks mee naar huis neme.

3. Verkoop geen troep

Het is natuurlijk fijn om van al je troep af te komen tijdens koningsdag, maar denk wel na over wat je gaat verkopen. Niet alles raak je kwijt en het staat niet leuk om alleen maar troep in je kraam te hebben. Denk ook na over gratis dingen bijvoorbeeld de moestuintjes, mensen zullen dit minder snel kopen, omdat je ze bij de winkel ook gratis krijgt bij het boodschappen doen.

4. Wees vrolijk

Als een sjagrijn op je kleed zitten of achter je kraam verkoopt natuurlijk niet. Heb er plezier in en laat zien dat je een gezellige dag hebt (ook al zit je al vanaf 06:00  uur te verkleumen op een kleedje en zijn je kinderen allang weer naar huis vertrokken). Je verkoopt meer wanneer jij je glimlach laat zien. Oh en kinderoogjes kunnen vaak ook prima helpen tijdens het verkopen. Ook een praatje met kijkers/kopers is absoluut een aanrader. Hoe langer ze bij je kraam staan hoe beter ze kijken.

5. Koop zelf zo min mogelijk

Kinderen vinden het leuk om zelf over de markt te lopen met hun verdiende centjes. Het resultaat? Je krijgt nog meer troep mee naar huis als dat je hebt verkocht. Daarvoor ga je natuurlijk niet de hele dag zitten verkleumen op een kleedje. Maak duidelijke afspraken met je kinderen wat je van het verdiende geld gaat doen. Zo voorkom je teleurstellingen en kinderen die met troep weer naar huis gaan.

Ik skip dit jaar nog met de kleedjesmarkt, maar zodra baby 3.0 groter is zal ik mijn baby spullen vast en zeker gaan verkopen. 

 

Facebook Comments
Previous Post Next Post

heb je deze blogs al gelezen?

4 Comments

 • Reply marjonS

  Ik ga ieder jaar met een vriendin naar de vrijmarkt. Dit is de 1e zondag van mei. Gezellig, maar natuurlijk ook altijd mooi wanneer je spulletjes verkoopt. Ik zorg ook altijd, zoals je zegt, dat soort bij soort ligt, kleding netjes gevouwen is (zolang het duurt) met een briefje van de maten erbij. Mijn eigen kleding hang ik aan een rek.
  Ik loop zelf ook altijd kleedjes voorbij waar alles door elkaar ligt en het 1 rommelboel is. Je moet wel met 1 oog opslag kunnen zien wat er te koop is.

  25/04/2017 at 7:30 am
 • Reply Nathalie - Volgmama.nl

  Als het mooi weer is gaan we zeker even kijken. Verkopen slaan we dit jaar even over want we zitten midden in de verhuizing.

  25/04/2017 at 8:40 am
 • Reply Jacqueline

  Helaas word het weer erg slecht en koud. Dus voor ons nog even kijken of we wel langs de kleedjesmarkt gaan

  25/04/2017 at 9:06 am
 • Reply Vlijtig Liesje

  Toen onze kinderen nog klein waren vond ik het altijd superleuk. We kochtend ooit een tractor en ook Duplo was altijd een fijne vondst.

  Een prijsje op de waren vind ik ook altijd prettig.

  25/04/2017 at 10:58 am
 • Leave a Reply