sponsored stories

Verhuizen met kids, mijn tips!

Het afgelopen jaar zijn wij in principe twee keer verhuisd. Het verhuizen in verband met onze renovatie, naar een vakantiepark was eigenlijk net een normale verhuizing. Alles moest twee keer ingepakt worden en verdeeld worden tussen het vakantiehuisje of  de opslag. Als alles mee zit mogen we dit jaar nog een keer verhuizen. Verhuizen met kids is toch wel een happening, daarom deel ik graag mijn tips.

Een eigen doos

Toen wij voor het eerst gingen verhuizen met Aron (oké niet waar de tweede keer) was hij bijna 3 jaartjes oud. Een grote gebeurtenis voor hem natuurlijk. Om hem vertrouwen te geven gaven wij hem zijn eigen verhuisdoos. Deze doos mocht hij vullen met allerlei spulletjes die sowieso mee moesten naar ons nieuwe huis. Knuffeltjes, auto’s spulletjes die echt belangrijk voor hem waren. Deze doos ging mee naar mijn zus die de dag van verhuizing op hem zou passen. Toen wij klaar waren mocht hij met zijn doos naar het nieuwe huis komen waar hij zijn eigen ingepakte spulletjes mocht gaan uitpakken.

Neem je kind regelmatig mee

Ga je zelf regelmatig naar het huis? Neem je kind dan zeker eens een paar keren mee. Zo laat je zien waar je kindje straks terecht komt.

Ga op ontdekkingstocht 

Verhuis je naar een nieuwe omgeving? Dan is een ontdekkingstocht door de nieuwe wijk of straat een goed idee. Laat je kind(eren) zien waar bijvoorbeeld een speeltuintje of speelpleintje is. Maar ook een ontdekkingstocht door het nieuwe huis, je kunt er super makkelijk zelf een speurtocht van maken.

Hou het geordend voor jezelf

Ook voor ouders is het een hectische periode. Een verhuizing geeft vaak veel stress mee wat weer door werkt op je kind(eren). Je kunt gebruik maken van een checklist: hiermee creëer je rust voor jezelf, weet je precies wat er moet gebeuren en je ervaart minder stress.

Zelf kiezen 

Wanneer je verhuisd krijgt je kindje natuurlijk een nieuwe kamer. Je kunt je kindje zelf een behangetje laten kiezen of een leuk kleurtje verf. Ben je bang dat je kindje een onwijs lelijke kleur uitkiest? Dan kun je altijd voor pedagogisch kiezen gaan. Jij kiest twee bijna identieke kleuren uit of juist twee kleuren die jij leuk vindt. Zo heeft je kind het idee dat hij zelf mag kiezen voor zijn/haar eigen kamertje.

Heb jij nog verhuistips ? 

Facebook Comments
Previous Post Next Post

heb je deze blogs al gelezen?

4 Comments

 • Reply Lilian

  Wij zijn verhuist toen Jav nog heel klein was, hij heeft hier dus maar weinig van gemerkt. Ik vind het ontzettend goed dat je hier overschrijft. Voor een kindje kan het best lastig zijn om ze zo uit hun vertrouwde omgeving te halen. Mijn tip is, leg vooral duidelijk en rustig uit wat er aan de hand is en wat er gaat gebeuren. Hou hem met alles op de hoogte.

  07/02/2017 at 9:54 am
 • Reply Vlijtig Liesje

  Zelf dingen ook laten inpakken ze zoveel mogelijk meenemen vind ik een goede tip inderdaad!

  07/02/2017 at 10:32 am
 • Reply Jessica

  Wat goed dat je dit hebt geschreven, is voor vele heel nuttig denk ik. Samen inpakken en je kind zelf laten inpakken is denk heel erg goed voor het besef en de verwerking van een verhuizing.

  07/02/2017 at 1:32 pm
 • Reply Lieke van Veen

  Wat een goede tips! Ik denk dat het heel goed is om je kind er bij te betrekken.

  08/02/2017 at 12:32 am
 • Leave a Reply