Happy momlife

img_1639
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Verhuizen met kids, mijn tips!

Inmiddels kunnen wij wel stellen dat wij pro verhuizers zijn. De afgelopen jaren zijn wij zo’n 5 of 6 keer verhuisd geloof ik. Ik heb het nooit erg gevonden we kregen ook altijd een fijn plekje terug. Nu wonen wij hier 2,5 jaar en zitten wij eigenlijk wel goed. Het voelt hier als thuis en het is een fijne plek om te wonen. Je kunt natuurlijk een verhuisbedrijf inhuren, dan zit je wel met verhuisbedrijf kosten, maar het zorgt wel voor een heleboel rust. Kies dan wel voor een betrouwbaar verhuisbedrijf. In deze blog deel ik tips om het verhuizen zo makkelijk mogelijk te laten verlopen voor je kinderen.

Een eigen doos

Toen wij voor het eerst gingen verhuizen met Aron (oké niet waar de tweede keer) was hij bijna 3 jaartjes oud. Een grote gebeurtenis voor hem natuurlijk. Om hem vertrouwen te geven gaven wij hem zijn eigen verhuisdoos. Deze doos mocht hij vullen met allerlei spulletjes die sowieso mee moesten naar ons nieuwe huis. Knuffeltjes, auto’s spulletjes die echt belangrijk voor hem waren. Deze doos ging mee naar mijn zus die de dag van verhuizing op hem zou passen. Toen wij klaar waren mocht hij met zijn doos naar het nieuwe huis komen waar hij zijn eigen ingepakte spulletjes mocht gaan uitpakken.

Neem je kind regelmatig mee

Ga je zelf regelmatig naar het huis? Neem je kind dan zeker eens een paar keren mee. Zo laat je zien waar je kindje straks terecht komt.

Ga op ontdekkingstocht 

Verhuis je naar een nieuwe omgeving? Dan is een ontdekkingstocht door de nieuwe wijk of straat een goed idee. Laat je kind(eren) zien waar bijvoorbeeld een speeltuintje of speelpleintje is. Maar ook een ontdekkingstocht door het nieuwe huis, je kunt er super makkelijk zelf een speurtocht van maken.

Hou het geordend voor jezelf

Ook voor ouders is het een hectische periode. Een verhuizing geeft vaak veel stress mee wat weer door werkt op je kind(eren). Je kunt gebruik maken van een checklist: hiermee creëer je rust voor jezelf, weet je precies wat er moet gebeuren en je ervaart minder stress.

Zelf kiezen 

Wanneer je verhuisd krijgt je kindje natuurlijk een nieuwe kamer. Je kunt je kindje zelf een behangetje laten kiezen of een leuk kleurtje verf. Ben je bang dat je kindje een onwijs lelijke kleur uitkiest? Dan kun je altijd voor pedagogisch kiezen gaan. Jij kiest twee bijna identieke kleuren uit of juist twee kleuren die jij leuk vindt. Zo heeft je kind het idee dat hij zelf mag kiezen voor zijn/haar eigen kamertje.

Heb jij nog verhuistips ? 

Facebook Comments

Share this post