Happy momlife

shutterstock_1028107330
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

#VEGAMAART Lukt het wel?

Maart is de maand waarin wij vegetarisch zouden eten. Zouden idd, want er is al een paar keren een moment geweest dat er bij ons niet vegetarisch gegeten werd. Vis zouden wij gewoon blijven eten, maar door bepaalde situaties kregen wij afgelopen week ook 2 keren vlees. Balen!

HelloFresh 

Wij kregen een hellofresh box en ik was helemaal vergeten om de maaltijden uit te kiezen, waardoor wij dus toch vlees kregen die week. Jammer wel, want ik had echt dit doel voorgenomen. Daarnaast vind ik het niet echt oké om vlees dan alsnog weg te gooien dus wij hebben het opgegeten.

Bij vrienden 

Vrijdag gingen wij bij vrienden eten en daar was toen ook vlees. Wij willen anderen onze gewoontes niet opleggen dus wij namen gewoon vlees bij het eten. Ik moet wel zeggen dat ze niet mega veel vlees door de maaltijd hadden gedaan waardoor het makkelijker werd om amper vlees te eten. Maar zoals ik al zei anderen hoeven zich niet voor ons aan te passen.

Patat! 

Ook was er een patat dag afgelopen week, daar kon ik mezelf goed in houden. Normaal gesproken ben ik DOL op een frikadel speciaal, maar die besloten ik niet te kiezen. Ik nam een kaassoufle, dit vond ik vroeger altijd lekker en nog steeds!

Verder ging het redelijk goed deze week. Tijdens een high tea heb ik een plakje kipfilet op een broodje gehad. Maar de rest van de wek ging het goed zonder vlees. Tussen de middag heb ik voornamelijk crackers gehad met avocado en ei met kaas. Ik moet hier nog  echt mijn draai in vinden aangezien ik zoet brood beleg niet lekker vind.

Nieuwe week nieuwe kansen 

Het is een nieuwe week en wij zijn weer met frisse moed begonnen! Wij hebben allerlei lekkere maaltijden op de planning staan. Ook hebben wij een aantal vlees vervangers in huis om te gaan proberen. Ik ben benieuwd wat wij er van vinden. Hip & Hot doet ook de hele maand maart vega en hun hebben al vega burgers getest. Wij aten afgelopen week het volgende:

  • Vegetarische Pasta
  • Vegetarische Quiche (met spinazie en brie)
  • Paprika Zoete aardappel soep

Op naar een nieuwe week, de officiële week zonder vlees! 

Facebook Comments

Share this post