Persoonlijk

Van thuisblijf moeder naar werkende moeder

En toen was er nogal plotseling een verandering gaande. Op mijn social media en in mijn weekoverzicht van gisteren kon je het al lezen. Maar ik ga weer aan het werk! Na ongeveer een jaar thuis gezetten te hebben ben ik vorige week aangenomen bij een bedrijf en ga ik weer aan het werk. Jeetje zo bizar en eerlijk gezegd had ik het ook niet verwacht. 

Samen solliciteren

Robert en ik hadden samen afgesproken om beide te gaan solliciteren in de hoop dat er snel werk gevonden zou worden. Beide hadden wij alleen niet verwacht dat wij allebei zo snel werk zouden vinden. Ik ben gisteren begonnen met werken en Robert begint volgende week met werken. We hadden eigenlijk samen besloten dat alleen Robert zou gaan werken, maar toen bleek dat ik ook was aangenomen besloten wij er beide voor te gaan.

Maar je blogt toch?

Dat klopt! Ik besloot vorig jaar volledig te gaan bloggen, maar dit geeft mijn niet voldoende voldoening. Ik vind het bloggen leuk hoor, echt waar. Maar ik wil mezelf nuttig maken iets doen voor de maatschappij en onder de mensen zijn. Het bloggen blijf ik doen, maar dan puur als hobby net als dat ik het eerder deed. Geen moetjes meer, maar weer bloggen met plezier. Ik merkte namelijk dat vanaf het moment dat het bloggen een moetje werd ik er minder plezier in had.

Een heel ander leven

Na een hele periode van studeren en moederen gaat er voor ons beide een nieuwe periode beginnen. Robert gaat 40 uur per week werken en ik 20-28 uren per week. Daarnaast moet er natuurlijk een huishouden draaiende gehouden worden en wil ik veel tijd doorbrengen met de kinderen. Robert en ik zeggen de hele tijd dat ons grote mensen leventje nu echt gaat beginnen. En zo voelt het ook echt. Er gaat voor ons zoveel veranderen en stiekem kijk ik er best naar uit. Ik kijk er naar uit om op zaterdag met z’n viertjes de week boodschappen te doen, om er in het weekend op uit trekken als gezin. Ook het plannen vind ik onwijs leuk om te doen. Een nieuw huishoudschema ga ik maken, elke week zal ik een weekmenu gaan maken en ga zo maar door.

En de kinderen dan?

Robert en ik voelden ons wel even schuldig tegenover Aron heeft hij zomervakantie en beginnen wij met werken. Gelukkig kijkt hij er heel erg naar uit om naar de BSO te gaan. Tijdens de zomervakantie en na de zomervakantie mag hij hopelijk naar de Sport BSO als dit nodig is voor mijn werkuren.  Vanmiddag hebben wij een afspraak bij de het kinderdagverblijf en hopelijk komen wij er samen uit. Ik vind het wel spannend voor de kindjes om te gaan wennen op een nieuwe plek. Daarnaast zal Aron ook overblijven op school en bij de oma’s gaan eten tussen de middag.

En zo begint dus ons nieuwe leventje als echte grote mensen. Ik als werkende moeder iets dat ik nog niet direct zag gebeuren, maar waar ik wel heel veel zin in heb. 

Facebook Comments
Previous Post Next Post

heb je deze blogs al gelezen?

16 Comments

 • Reply Naomi

  Hoi wat leuk en gefeliciteerd beide!!! Spannend voor de kids natuurlijk maar leuk voor papa en mama!!! Hopelijk bevalt het voor beide en hebben de kids t leuk!
  Ps zou je een keer een werkschema willen delen?! Ben soms wat inspiratieloos

  26/07/2016 at 6:22 am
 • Reply Ilse van Kreanimo

  Heel veel succes met jullie nieuwe start, het zal even wennen zijn.

  Ik werk halftijds nu. Heb ze beiden gedaan tbm, fulltime werken en halftijds blijkt hier de beste optie.

  26/07/2016 at 6:29 am
 • Reply Karin

  Spannend, wat ga je doen?

  26/07/2016 at 6:45 am
 • Reply Karina

  Wat goed dat Robert ook is aangenomen! Succes met het wennen en geniet van deze nieuwe fase! Xx

  26/07/2016 at 6:59 am
 • Reply Christa

  Veel succes! Komt wel goed. Ik werk ook 22 uur per week. Is wennen maar straks weten jij en je kids niets anders. Fijn dat aron zo positief tegenover de bso staat. Scheelt al veel.

  26/07/2016 at 7:19 am
 • Reply Odile

  Vind het echt fijn en leuk voor je! Heel veel succes meis!

  26/07/2016 at 7:29 am
 • Reply admin

  Robert is net afgestudeerd van een fulltime studie dus echt zonder werk zat hij niet

  26/07/2016 at 8:07 am
 • Reply Marijke

  Gefeliciteerd! Kan mij voorstellen dat het heel spannend is. Succes!

  26/07/2016 at 8:46 am
 • Reply Liess

  Wauw gefeliciteerd alletwee! Wat een veranderingen

  26/07/2016 at 9:17 am
 • Reply Marguerita

  Gefeliciteerd met je nieuwe baan en veel succes!

  26/07/2016 at 12:49 pm
 • Reply Marijke

  Spannend! Ben heel benieuwd hoe het je gaat bevallen. Ik vermoed top! Is best fijn idd om buiten de deur te werken!

  26/07/2016 at 1:02 pm
 • Reply Jessica

  Jeetje wat een mooie veranderingen! Wat voor soort baan heb je? Heel veel succes beide!

  26/07/2016 at 7:51 pm
 • Reply Marije

  Lijkt me retespannend, weer gaan werken en de kids ergens anders onderbrengen. Maar: het komt vast helemaal goed! Gefeliciteerd in ieder geval met jullie nieuwe banen!

  27/07/2016 at 9:13 pm
 • Reply Kleine Prinses

  succes! Komt helemaal goed!

  27/07/2016 at 11:07 pm
 • Reply Bregje

  Hee wat fijn zeg! Gefeliciteerd jullie allebei met je nieuwe baan! Zal even een omschakeling zijn, maar dat went vanzelf 😉

  29/07/2016 at 12:08 pm
 • Reply Yvette

  Gefeliciteerd! Succes met het vinden van de juiste balans, mijns insziens een eeuwige uitdaging. Haha! Ik kwam via de blogggroep op je blog terecht, leuk om te lezen. Ga ik vaker doen 🙂

  01/08/2016 at 10:12 am
 • Leave a Reply