Happy momlife

878cf71e-2c55-41da-8571-db5446ae24db
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Van ledikant naar peuterbed

Inmiddels is het bijna 2 weken geleden dat Fleur een ander bed kreeg en tussendoor heb ik al heel veel vragen gehad over de overgang van ledikant naar peuterbed. Daarom deze blogpost om jullie vragen te beantwoorden.

Zoals je misschien wel weet is Fleur niet echt een dol op slapen. Ze slaapt overdag goed, maar ’s nachts is ze vaak wakker geweest. Geweest inderdaad, want een paar weken geleden was ik er helemaal klaar mee en wilde ik het anders proberen. Mijn ouders en ik gingen op zoek naar een peuterbed, want mijn ervaring met Aron en Sofie was precies het zelfde. Die waren op een gegeven moment ook veel wakker en aan het huilen en de oplossing was destijds om een peuterbed neer te zetten.

Ik wist niet zeker of ze er aan toe was, ze is namelijk ook het type dat haar speelgoed ziet liggen en gaat spelen. Maar wie niet waagt wie niet wint en ik was wel echt toe aan een paar nachten goed slapen. Dus mijn ouders vonden een peuterbed op facebook, hij werd overgespoten in een kleur die beter bij haar kamer past en ze kon gaan slapen.

Het moment dat mijn vader het bedje in elkaar had gezet en Fleur er voor het eerst op ging was direct goed. Het leek haar een groot feest. ’s Avonds mocht ze er voor het eerst op slapen ik liet voor de zekerheid haar bedje nog even staan in de slaapkamer. Maar eigenlijk hebben wij het bedje niet meer gebruikt. Ze is vanaf de eerste avond gaan slapen in haar peuterbed en doet dit eigenlijk nog steeds.

Ze heeft wel minder behoefte aan haar middag dutje en als ze laat in de middag slaapt dan staat dit ongeveer garant voor een spook sessie in de avond. Wij zijn nog een beetje aan het kijken of het slapen overdag nog wel nodig is. Voor mezelf in ieder geval wel, en misschien na de zomervakantie ook als ze naar het kinderdagverblijf gaat.

Een goede keus dus voor iedereen hier in huis. Ze slaapt namelijk door en daar waren wij naar bijna 2 jaar wel aan toe!

Met welke leeftijd sliepen jullie kinderen door?

Facebook Comments

Share this post