Happy momlife

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Vakantie naar Noord-Holland in de winter

Wie mij langer volgt weet dat er één regio in Nederland is waar ik het allerliefst naartoe ga voor de zomervakantie. En dat is Noord-Holland en dat natuurlijk de kust streek. De afgelopen jaren zijn wij daar naartoe op vakantie geweest en dit jaar ga ik ook weer met de kinderen heen. Maar niet alleen in de zomer is deze regio een fijne regio om naar toe te gaan. Het liefst ga ik ieder seizoen wel heen voor een vakantie. Lekker kamperen of gewoon op een vakantiepark in Noord-Holland. Maar wat doe je in de winter in deze regio? Ik ga het je vertellen!

Strand

Eén van de plekken waar ik zelf het allerliefst ben is het strand. Als ik blij ben vind ik het heerlijk om er te zijn, maar ook lekker uitwaaien en verdriet laten gaan. Een lange strandwandeling samen met de kinderen. Strandschatten zoeken en afsluiten met een heerlijke warme chocolademelk. Ook met een lekker hard windje, of een lekker zacht zonnetje is het heerlijk op het strand.

Duinwandeling

Ja deze kan dan niet ontbreken hé, de duinen zijn onwijs mooi. Normaal ga ik er graag doorheen fietsen, maar met een harde wind en drie jonge kinderen vind ik dat niet zo’n slim plan. Dan kies ik er liever voor om lekker te wandelen door de duinen. Er valt zoveel te ontdekken! Oh en ook hier kun je prima afsluiten met een warme chocolademelk en een portie bitterballen. Wil je echt leuk ontdekken? Dan moet je eens naar de klimduin in Schoorl gaan.

MTB

Ben je nu echt sportief? En vind je fietsen heerlijk dan is deze regio ook uitermate goed om lekker te MTB-en. Onlangs hoorde ik dat de MTB-route in Schoorl onwijs goed moet zijn, met mooie klim momenten en mooie afdaling. Dat is wat je wilt toch? Als je aan het MTB-en ben?

Museums

Wil je even een dagje iets warms doen? Er zijn een heleboel leuke museums in deze omgeving. In Den Helder heb je bijvoorbeeld het marine museums of wat dacht je van Fort kijkduin? Beide zijn heel erg tof om eens een bezoekje te brengen. Ook het zuiderzeemuseum in Enkhuizen is erg leuk om eens te bezoeken.

Zwemmen

Kinderen ( en soms hun ouders ook) zijn dol op zwemmen! In tuitjehorn heb je Holle Bolle boom daar kun je heel leuk zwemmen, maar is tegelijkertijd ook een leuk overdekte speeltuin. In de zomer kun je hier ook naar toe om te kamperen en om te midgetgolfen. Maar er zijn natuurlijk nog meer zwembaden in de omgeving. In Alkmaar heb je een leuk zwembad, in Enkhuizen kun je leuk zwemmen en in Juliandorp zit een leuk zwembad voor uren zwemvertier.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Speeltuin

Wil je je kinderen een dagje laten uitrazen? Dan kun je nog eens een kijkje nemen bij de speelpark de Goudvis. Wij zijn hier geweest tijdens één van onze vakanties en is echt leuk voor de kinderen (tot en met 10 jaar) om eens lekker uit te razen. Het is van binnen een soort ballorig en buiten is een leuke speeltuin waar van alles te beleven is.

Facebook Comments

Share this post