Erop uit

Uit idee | LEGOland discovery centre & Sealife Oberhausen

Als je mij op social media volgt heb je het misschien wel voorbij zien komen. Tijdens de mei vakantie brachten wij een bezoekje aan onze Duitse buren om Legoland Discovery centre te bezoeken en om naar Sealife te gaan. (En stiekem ook om curryworst te eten maar sssst) Een leuk dagje weg op ongeveer 2 uurtjes rijden vanaf ons huis. Eigenlijk is het vanuit onze woonplaats redelijk normaal om ergens twee uurtjes voor te rijden. 

Legoland Discovery Centre 

Na een rit van twee uurtjes kwamen wij aan in Oberhausen. De navigatie bracht ons bij een parkeerplaats van het grote winkelcentrum en wanneer je daar langs liep kwam je uit op een plein waar je van alles kunt doen. Wij zagen in de verte al een Legoland bord en liepen er naar toe. Een kleuter vol met enthousiasme haha! Bij binnenkomst gingen wij de eerste hal in. Hier legt een gastvrouw uit hoe een legoblokje gemaakt wordt. Het is wel allemaal in het Duits dus wij moesten voor Aron de belangrijkste stukken wel vertalen. Elke stap die het blokje moest doorgaan mochten de kinderen op een grote knop drukken en dan ging het proces weer verder. Hierna ging er een grote deur open en liepen wij richten het volgende spelletjes een super toffe lasergame. Met z’n viertjes gingen wij in en bakje zitten en konden wij op van alles schieten, tof!

Daarna was het tijd om te spelen. Wij kwamen in een grote hal waar je van alles kunt doen. Lego auto’s bouwen, in een attractie, Lego Ninjago oefeningen en nog veel meer! Ro en Aron hebben heel lang  gebouwd om een auto te maken die je dan weer van allerlei verschillende banen af kunt laten glijden. Wie bouwt de snelste auto? Ook was er een groot klimrek en voor dat wij het door hadden klom Sofie er bovenin haha! Voor de kleintjes was er ook een speciaal duplo hoekje waar ze op hun eigen niveau kunnen bouwen.

Een kaartje voor Legoland Discovery Centre heb je al vanaf €11,50 voor meer informatie kijk eens op de website van Legoland Discovery centre. Meer lezen over ons bezoekje aan Legoland Discovery Centre kijk dan ook even op doormamagetest.nl.

Sealife 

Na Legoland discovery centre gingen wij door naar Sealife. Dit zit om de hoek en waren wij binnen enkele minuten. Bij binnenkomst kwamen we in een hal waar een filmpje werd afgespeeld, maar hier zijn wij niet lang gebleven. Al snel ging de deur open en zijn wij Sealife naar binnen gegaan. Direct kwamen wij in een wondere onderwaterwereld terecht. Ik had op andere blogs gelezen dat je een speurtocht kon doen, maar hiervan hoorden/zagen wij niks terug. Wel natuurlijk langs de route. Er waren allerlei leerzame ruimtes ingericht en bij elke vis stond ook uitgelegd wat het voor soort vis was/is. Dit werd uitgelegd in het Duits en in het Engels

Aron vond zelf de haaien machtig interessant. Dit komt denk ik ook door het hele gebeuren rondom Freek Vonk, maar niet erg. Wij vonden het fijn om hem zo geïnteresseerd te zien in de haaien, maar stiekem is zo’n haai die boven je langs zwemt nog best spannend hoor. Er was bij Sealife ook veel aandacht voor zwerfvuil, wat ik zelf heel goed vind. Wij proberen onze kinderen ook te leren dat ze alles gewoon in de prullenbak horen te gooien. Gewoon inderdaad, omdat het voor ons normaal is om iets in de prullenbak weg te gooien in plaats van op straat of in het water. Stiekem hoop ik dan ook dat alle ouders hun kinderen dit leren zodat de wereld, of in ieder geval Nederland een stukje schoner wordt.

Wij hebben ongeveer 1.5 uur tussen de vissen gelopen en de kinderen vonden het erg leuk. Er waren veel verschillende vissen en andere waterdieren. Aan het einde van de route zit nog een winkel en een restaurant waar je eventueel nog iets kunt eten/drinken of een leuke souvenirtje kunt kopen.

Je hebt al een ticket voor Sealife Oberhausen vanaf €11,95. Ook kun je een combi ticket kopen voor Sealife en Legoworld hiervoor betaal je €22,- voor meer informatie en prijzen verwijs ik je graag door naar de website van Sealife.

Dit blog is tot stand gekomen d.m.v. een samenwerking. Dit doet verder niks af aan mijn mening.
Previous Post Next Post

heb je deze blogs al gelezen?

1 Comment

  • Reply Fleur

    Wij zijn in laatst ook geweest. De meiden vonden het erg leuk en zeker de moeite waard om een stukje voor te rijden

    18/05/2017 at 8:57 pm
  • Leave a Reply