Trouwen

Trouwen: Mijn trouwjurk

Aangezien ik nog steeds niet genoeg kan krijgen van trouwen blog ik nog even lekker door. Deze keer staat mijn trouwjurk centraal, ik heb mijn trouwjurk namelijk laten maken door mijn tante. Ik kwam op mijn telefoon een aantal foto’s tegen van mijn jurk, hoe we hem hebben opgebouwd, en het leek mij leuk om het met jullie te delen.

Een trouwjurk uitzoeken is iets bijzonders, al jaren droomde ik van mijn jurk een grote hoepel, een prinsessenjurk. Maar toen het uiteindelijk zover was wilde ik heel iets anders. Samen met mijn tante en mijn moeder ging ik opzoek naar een mooi patroon. Het duurde niet lang voordat ik de patronen had gevonden die ik mooi vond, ik stuurde ze door naar mijn tante en ze maakte uiteindelijk samen met mij de keuze voor de jurk!

In januari 2013 gingen mijn tante en ik op pad om stof te kopen voor mijn jurk. Super spannend, want de kleur die ik zou willen werd nu definitief. Ik besloot om een witte jurk te nemen met een zwarte band, ons thema was namelijk zwart/wit. Na een half uur stonden we alweer buiten inclusief alle benodigdheden voor mijn jurk.

 photo 20130429_141653_zps7lqmd2yk.jpg

De eerste pas sessie was een beetje vreemd, haha! Mijn tante had al een heleboel gedaan en ik moest gaan passen, kijken of de maat klopt. Ik vond het maar gek om mezelf met een stuk stof te zien wat uiteindelijk mijn jurk moest gaan worden. De eerste pas sessie duurde lang, mijn lichaam heeft/had een verschrikkelijke verhouding waardoor de bovenkant vaak verkleint moest worden.

Dit bleef een tijdje zo door gaan, af en toe passen en elke keer weer met mijn jurk steeds een beetje meer mijn droom jurk! Ondertussen was er niemand die wist wat ik aan zou krijgen, ik deed het namelijk allemaal in het geheim samen met mijn tante en af en toe een beetje hulp van mijn oma.

 photo 20130612_091900_zpsgwoy1yxa.jpg

Een week voor de bruiloft heb ik hem voor het laatst gepast, super spannend! Helaas moest hij nog meer verkleint worden want die boobies van mij, daar is niks van over gebleven sinds de borstvoedingsperiode. Gelukkig kon dit allemaal prima opgelost worden en niemand heeft er wat van gezien. Op de bovenstaande foto zie je mijn laatste pas sessie. De zwarte band is er als laatste opgezet

Mijn jurk was echt mijn jurk, een jurk met een verhaal omdat mijn tante en mijn oma er aan gewerkt hebben. Ik heb hem met trots gedragen en ben nog steeds elke dag blij met mijn jurk.

Hoe ziet jullie droom jurk eruit? 

xox Joyce

Facebook Comments
Previous Post Next Post

heb je deze blogs al gelezen?

9 Comments

 • Reply Joyce

  Jaa he hoorde allemaal bij elkaar het zwart wit en dan mijn mooie rode bloemen 😀

  14/03/2014 at 7:42 am
 • Reply Manon

  Gaaf zeg dat je tante hem helemaal zelf gemaakt heeft! Voor nu is mijn droomjurk een jurk met een strak lijfje, strapless en met heeeeel veel pailletjes. De rok is enorm met heel veel tule haha. Maar het kan inderdaad wat jij zegt ook nog gebeuren, dat als ik ooit jurken ga passen het toch een heel ander model wordt!

  14/03/2014 at 8:12 am
 • Reply Sophie

  Prachtige jurk en heel mooi detail die zwarte band. Het doet je op die laatste foto’s doet het echt goed voor je figuur; wauw!

  14/03/2014 at 9:23 am
 • Reply Healthy Mommy

  Wat stoer! Heel gaaf dat het helemaal jouw droomjurk is, en dus speciaal voor jou gemaakt! Zulke handige mensen hebben wij niet in de familie hoor. Haha 😉 Hij stond je prachtig!

  14/03/2014 at 9:23 am
 • Reply Dagmar

  Je zag er stralend uit, super super mooi!

  14/03/2014 at 10:53 am
 • Reply Desiree

  Wat leuk om het verhaal achter je jurk te lezen. Lijkt mij heel gaaf als iemand die zo dichtbij je staat, je droomjurk heeft kunnen maken!

  14/03/2014 at 11:54 am
 • Reply Sara

  Wat een supermooi verhaal achter je jurk! Lijkt mij heel speciaal dat hij door je tante en oma is gemaakt en dat je zelf het ontwerp hebt gekozen. Ik hoop binnen een paar jaar te trouwen, heel spannend allemaal! Je hebt altijd een bepaalde jurk in je hoofd, maar misschien wordt het wel heel anders!

  14/03/2014 at 1:19 pm
 • Reply Femke

  Zo leuk om dit te lezen, mooi verhaal achter de jurk! Hij staat je ook werkelijk prachtig 😀

  14/03/2014 at 4:25 pm
 • Reply todayslife

  de laatste foto vind ik erg mooi! speciaal dat de jurk door familie gemaakt is !

  16/03/2014 at 12:48 pm
 • Leave a Reply