Feestdagen Trouwen

Trouwen met een klein budget

Toen Ro en ik besloten om te gaan trouwen wisten wij dat onze bruiloft niet veel geld ging kosten. Wij wilden er niet teveel geld aan uit geven en het leek ons ook een leuke uitdaging om het te maken zoals het bij ons past. Inmiddels is het volgende week drie jaren geleden dat wij zijn getrouwd met een klein budget. De komende weken kun je blogs verwachten over trouwen met een klein budget. 

Wij besloten bewust te trouwen met een klein budget. Ik wilde er niet teveel aan uit geven, maar wel een leuke bruiloft hebben. In totaal waren wij rond de €1000,- euro kwijt aan onze bruiloft en het grootste gedeelte hiervan was het trouwen in het gemeente huis. Wij kozen er namelijk voor om te trouwen op een moment dat het niet gratis was.

trouwen met klein budget

Vervoer

Wij hadden geluk met het vervoer. Onze oude buurman heeft allemaal Borgward auto’s en wij mochten er eentje uitzoeken waarmee hij ons de hele dag zou gaan rijden. Onwijs leuk en lief dat dit aangeboden werd. Als wij dit niet hadden dan hadden wij verder rond gekeken binnen onze kring of hadden wij de fiets gepakt. Wij vonden de auto in eerste instantie niet heel belangrijk. Toen wij de keuze kregen was dit natuurlijk wel heel tof om er eentje uit te zoeken. Mijn tip dus kijk in je omgeving of er iemand is met een toffe auto.

trouwen met klein budget 2

Locatie

Wij hebben in Veendam een heel mooi oud gemeente huis waar wij onze trouwplechtigheid hebben gehouden. Ze toveren de raadszaal om tot trouwzaal en je hoeft hier verder niks extra’s voor te betalen. Behalve het hoge bedrag dat je sowieso in onze gemeente betaald voor het trouwen. Dit was ook direct onze grootste uitgave. De plechtigheid was rond de €400,- en daar konden wij niet op bezuinigen. Behalve als wij er voor kozen om de bruiloft op maandagochtend om half 9 te doen.

trouwen met klein budget 1

Het feest hielden wij in de tuin. Wij huurden een grote partytent met tafels en stoelen zodat iedereen droog kon staan, kon eten en drinken. En iedereen stond natuurlijk droog. Wel hadden wij achteraf grondplaten moeten huren, want ons mooie groene gazonnetje was niet meer groen, en de wormen kwamen aan het einde van de avond naar boven. Maar dit is een klein dingetje. wij waren verder heel erg blij met de locatie. Het past bij ons en wij hadden alles bij de hand. Aron is ‘s avonds gewoon in slaap gevallen op zijn eigen bedje. We hadden lampen gekocht bij de action voor €0,79 per stuk en een deel ervan doet het nog steeds.

trouwen met een klein budget 3

Ringen

Meestal zie je dat mensen gouden ringen uitzoeken, omdat ze gaan trouwen. Wij kozen ervoor om niet te gaan voor hele dure ringen. Wij zijn beide geen sieraden mensen en houden niet van goud. Wij kozen voor titanium ringen, anti allergisch heel handig voor mensen met een gevoelige huid. Robert zijn ring was rond de €50,- en die van mij was een stuk duurder, omdat ik koos voor een paar diamanten in mijn ring en daar betaal gewoon extra voor.

Meer over trouwen met een klein budget

Volgende week Trouwen met een klein budget deel 2. Waar ik vertel over onze trouwkleding, eten & drinken en de muziek. Heb jij een vraag over trouwen met een klein budget? Laat het dan zeker achter in de reacties.  

Facebook Comments
Previous Post Next Post

heb je deze blogs al gelezen?

13 Comments

 • Reply Hanna

  Leuk Joyce! Heel handig en leuk om dit te delen. Ben benieuwd naar het vervolg.
  1000 euro voor de hele bruiloft vind ik behoorlijk knap!

  21/06/2016 at 11:35 am
 • Reply Saskia

  Wij hebben ook zeker niet veel uitgegeven aan onze trouwerij. En toch altijd nog heel blij mee<3

  21/06/2016 at 11:49 am
 • Reply Marijke

  Wat leuk! Moet wel eerlijk bekennen dat mijn jurk dan alleen al duurder was dan jouw hele bruiloft

  Nu gaan wij niet nog een keer trouwen natuurlijk, maar ik vind dit wel echt een hele leuke reeks, die ga ik dan ook zeker volgen, uit nieuwsgierigheid.

  21/06/2016 at 12:38 pm
 • Reply Wilmaaa

  Leuk zeg! Erg handig als je niet veel budget hebt en toch graag wilt trouwen. Ik moet nog wat dingen regelen voor mijn vriendin´s bruiloft, dus wie weet heb ik er nog wat aan 🙂

  21/06/2016 at 1:31 pm
 • Reply Mariëlle

  Wat leuk zeg! €1000,- vind ik echt heel knap gedaan!!

  21/06/2016 at 1:39 pm
 • Reply Mama van Dijk

  Wooow. Dat is goedkoop en volgens mij heb je een schitterende dag gehad! Hoeft zeker niet aan het geld te liggen blijkt maar weer:)! Heerlijk dat je zon grote tuin hebt! -x-

  21/06/2016 at 1:47 pm
 • Reply Linda

  Leuk! Een mooie dag hoeft niet duur te zijn.
  Ook wij hebben 4,5 jaar geleden een budget bruiloft gehad van rond de €1000

  21/06/2016 at 3:19 pm
 • Reply Lilian

  Wat leuk, mijn broer en schoonzus zijn in hetzelfde gemeentehuis getrouwd 🙂

  Wij zijn ook budgetvriendelijk getrouwd, met inderdaad wat goedkopere ringen en een vrij goedkope locatie. En op donderdag, dan is de locatie weer goedkoper 🙂 Maar 1000 euro vind ik wel heel knap!

  21/06/2016 at 11:23 pm
 • Reply Lilian

  Handig voor mensen die graag willen trouwen maar een weinig budget hebben, zo zie je dat je eigenlijk helemaal niet veel geld hoeft te hebben. Het is maar net waar je wensen liggen. Ben heel benieuwd naar de rest van de delen.

  22/06/2016 at 8:29 am
 • Reply Jessica

  Wat leuk Joyce dat je dit deelt! Heel leuk voor mensen om te lezen die binnenkort ook gaan trouwen, maar een klein budget hebben of willen uitgeven…

  1000 euro echt heel knap! Alleen mijn jurk kwam daar al bijna in de buurt hahaha

  22/06/2016 at 9:21 pm
 • Reply Marisca | Mamablogger

  Leuk! Wij zijn getrouwd voor ongeveer €750 en heb er destijds ook over geblogd. Steeds meer mensen kiezen ervoor om niet zoveel geld uit te geven aan een bruiloft en dan zijn dit juist leuke tips.m

  24/06/2016 at 5:59 pm
 • Reply Juf Kim

  Superleuk om te lezen! Wij zijn in 2018 al tien jaar gehuwd (wat vliegt de tijd!!) en ik zou graag een bescheiden feestje houden die dag… Ik twijfel keihard omdat het inderdaad altijd rond de centen draait maar voor die prijs zou het misschien wél lukken! Lijkt me heerlijk om met de kindjes zo’n dag “opnieuw” te beleven, al is het dan misschien anders!

  25/06/2016 at 3:24 pm
 • Reply Sanne Marlijn

  Dit vind ik een erg leuk en interessant artikel Joyce. Ik denk dat veel mensen hier wat aan hebben. Ook ik ben wel eens bezig met wat het allemaal zou kosten als je gaat trouwen en dat zijn zeker geen lage bedragen. Waar je toch allemaal rekening mee moet houden, mijn god. Van de bloemen, tot de locatie, tot het feit dat je een handtekening mag zetten, tot de ringen, het eten en ga zo maar even door. Dat loopt al gauw de spuigaten uit. Ik zou nog niet weten hoe ik mijn bruiloft aan zou willen pakken maar het is goed om te weten dat het helemaal niet moeilijk is om het wat meer budgetvriendelijk te houden.

  29/06/2016 at 11:41 am
 • Leave a Reply