Persoonlijk Trouwen

Trouwen met een klein budget | 4

Zo daar ben ik dan met de laatste ‘aflevering’ van Trouwen met een klein budget. De afgelopen drie weken plaatste ik al een blog met mijn gouden tips voor trouwen met een klein budget en de manier waarop wij dit deden. Vandaag dus de laatste tips. 

De uitnodigingen

De uitnodigingen niet geheel onbelangrijk voor een bruiloft. Wij besloten zelf de uitnodigingen te maken net als dat wij zelf de geboortekaartjes hebben gemaakt. Wij lieten foto’s maken door de fotograaf van onze bruiloft en deze gebruikten wij op het kaartje. De foto’s maakten wij op de zelfde plek als waar wij de foto’s van de bruiloft maakten en deels op andere plekken. Ik vind de foto’s nog steeds heel erg mooi. Het afdrukken deden wij bij een plaatselijke drukker, maar eigenlijk is het online veel goedkoper. Ik raad iedereen dan ook aan om de kaartjes gewoon online te bestellen. Ook kun je de kaartjes natuurlijk DIY-en op Pinterest staan genoeg leuke ideetjes.

De bloemen

Voor mijn boeket gingen wij naar een bloemenzaak. Ik wist namelijk precies wat ik wilde en wilde hier nog wat speciaals bij. Ik wilde een boeket met mooie rode roze en daarin twee parels verwerkt hebben. Zo waren er twee dierbaren toch een beetje bij . Wij wilden namelijk verder geen aandacht besteden aan overleden personen, maar door mijn boeket waren wij toch een beetje samen op onze dag.

Daarnaast hadden wij ook corsages en deze heeft mijn moeder allemaal zelf gemaakt. Ik had bloemen en groen besteld bij de bloemenzaak en online magneten voor de corsages. Mijn moeder zat de dag voor de bruiloft de corsages te wikkelen en ik ben nog steeds blij met het resultaat. Het scheelt onwijs veel geld om dit zelf te maken. Je betaalt namelijk niet alleen voor de bloemen maar ook voor de werktijd die ze eraan besteden.

De taart

De taart was voor mij heel makkelijk. Ik ken iemand die hele mooie taarten kan maken en een maand voor de bruiloft gingen wij daar proeven. Het is iemand die het doet als hobby, maar daardoor absoluut niet minder is. Wij lieten cupcakes, taarten en cakepops maken en het was allemaal heerlijk. Wij hadden allemaal verschillende chocolade vullingen en mmmm als ik er aan terug denk haha!

Je kunt er voor kiezen om taart te laten maken door een bakker, maar dan ben je het dubbele kwijt. Tegenwoordig zijn er zoveel hobby bakkers te vinden op facebook die prachtige taarten maken. En die doen dit ook nog eens voor een leuk prijsje. Mocht je dit toch nog te duur vinden je hoeft geen taart te doen of je bestelt lekkere tompouces met foto’s van jullie erop bij de HEMA. Succes gegarandeerd.

Decoratie

En als laatste decoratie. Ik heb hier een aantal leuke DIY projecten voor gedaan. Zo heb ik potjes staan spuiten in rood en zwart voor waxinelichtjes. Verder heb ik veel rode, zwarte en witte ballonnen gekocht, want dit vond ik het mooist. Achteraf gezien had ik ook dit helemaal anders willen doen, maar het was prima zo.

Dit waren mijn tips voor trouwen met een klein budget. Mocht je nog iets willen weten dan mag je dit natuurlijk altijd vragen. 

De andere delen lezen :

Deel 1

Deel 2

Deel 3

 

Facebook Comments
Previous Post Next Post

heb je deze blogs al gelezen?

4 Comments

 • Reply Kleine Prinses

  goede tips om te besparen !

  19/07/2016 at 10:10 pm
 • Reply Kim

  Wij hebben een fototaart bij de Hema laten maken. We gebruikten een foto van de loveshoot die ook op onze kaart stond. Stukken goedkoper dan bij de bakker en hij was verrukkelijk. Ook onze gasten vonden het heel leuk!
  En voor de kaartjes, die hebben wij gemaakt bij kaartje2go. Top website en super service!

  21/07/2016 at 8:16 am
 • Reply Jessica

  Leuk wij hebben de allereerste keer tompoucen laten maken met onze foto erop. Leuk al gebakje…

  21/07/2016 at 10:42 pm
  • Reply admin

   Ja toch vind ik ook!

   22/07/2016 at 8:36 am

  Leave a Reply