Trouwen

Trouwen met een klein budget | 3

De afgelopen weken kon je de eerste twee delen van mijn reeks blog over het trouwen met een klein budget al lezen. Vandaag is het tijd voor de derde blog. En ik ga het hebben over de gastenlijst, onze trouwkleding en de fotograaf. 

Gastenlijst

Om een bruiloft redelijk budget-proof te houden moet je een duidelijke gastenlijst hebben. Een duidelijk overzicht wie je erbij wilt hebben en niet te lang. Wij hadden in totaal ongeveer 40 personen tijdens het feest en overdag een stuk of 20. Wij hebben alleen naaste familie uitgenodigd en vrienden die op dat moment erg belangrijk voor ons waren. Veel mensen zien wij momenteel niet meer en dat vind ik toch jammer. Hoe groter de groep hoe meer kosten je maakt. Door een kleine gastenlijst te houden konden wij het feest in onze eigen tuin houden. Ideaal.

Trouwkleding

Toen wij vertelden dat wij verloofd waren stelde mijn tante direct voor om samen met mij mijn trouwjurk te gaan maken. Het enige dat ik hiervoor hoefde te doen is een mooi patroon aanschaffen en het stof. Uiteindelijk is de jurk precies zo geworden als ik wilde hebben. Al moet ik eerlijk zeggen dat ik nu een hele andere jurk had uitgekozen. Ik ben in ieder geval blij met met mijn jurk. Voor mijn jurk was ik €100,- kwijt. En ik kreeg hier een mooie jurk en een mooie herinnering voor terug.

Robert kreeg zijn pak van zijn ouders. Een paar maanden voor de bruiloft is hij samen met zijn ouders op pad geweest om een mooi pak en mooie schoenen uit te zoeken. Hij koos bewust voor een pak die hij vaker aankon doen. Zo kon hij dit pak ook aan wanneer hij naar school toe moest en draagt hij hem regelmatig voor andere officiële gelegenheden, handig!

Voor Aron bestelde ik een mini pak online. Het ging mij alleen om het blazertje, want hij kreeg gewoon een spijkerbroek er onderaan. Dit vonden wij leuker en kindvriendelijker haha! Daarbij had hij een rood vlinderstrikje en rode schoenen. Voor dit setje van hem waren wij ongeveer €50,- kwijt. De broek kon hij na de bruiloft als normale broek aan en daardoor werd het weer een stukje voordeliger.

De fotograaf

Als er één ding is waar ik niet op zou willen besparen dan was dit de fotograaf geweest. Ik vind foto’s namelijk erg belangrijk en bekijk ze ook nog met grote regelmaat. Een vriend van ons is (hobby) fotograaf en maakt prachtige foto’s. Wij hebben hem gevraagd of hij onze grote dag wilde vast leggen en geen moment spijt gehad van onze keuze. Wij vonden het een fijn idee dat er een bekende was die onze dag vast ging leggen. Het mooiste kwam ‘s avonds toen onze vrienden ons vertelden dat dit alles een cadeau van hen was. Onwijs lief!  Als dit niet zo was geweest was onze bruiloft misschien minder budget-proof geweest, want op de fotograaf had ik niet willen besparen en raad ik ook zeker af om te doen.

Volgende week het laatste deel van de tips voor een budgetbruiloft. 

Meer lezen?

Facebook Comments
Previous Post Next Post

heb je deze blogs al gelezen?

5 Comments

 • Reply Kleine Prinses

  Fotograaf zou ik ook nooit op besparen… die is het belangrijkste van de dag vind ik 🙂 Maarja ik ben zelf fotograaf dus ben misschien een beetje subjectief :p

  12/07/2016 at 11:24 am
 • Reply Jorien

  Fotograaf heb ik van mijn moeder cadeau gehad, ook echt heel fijn. En wat tof dat je gewoon je eigen trouwjurk hebt gemaakt!!

  12/07/2016 at 12:50 pm
 • Reply Jessica

  Wat je zegt, fotograaf echt niet op besparen! Wij hadden ook een fotograaf, niet eens op bespaard, maar ik zou het graag nog een keertje over willen doen.

  12/07/2016 at 3:53 pm
 • Reply Fatos 2momzs

  Ik was voor ons bruiloft meer dan 10.000 euro kwijt. Zonde eigenlijk. Had ik een leuke vakantie mee kunnen doen. En Als ik jou budget tips lees dan had ik veel kunnen besparen eigenlijk.

  12/07/2016 at 9:20 pm
 • Reply Merel

  Bijzondere herinnering om de jurk te maken, echt heel speciaal. En begrijpelijk, de fotograaf zou ik inderdaad niet op bezuinigen. Fijn dat jullie iemand kenden.

  13/07/2016 at 7:04 am
 • Leave a Reply