Trouwen

Trouwen met een klein budget | 2

Vorige week kon je deel 1 van de trouwen met een klein budget reeks lezen. Deze week staat deel twee online. En dat op ons 3 jarige jubileum. Vanochtend kon je al wat lezen over onze trouwdag (klik hier) en nu is het tijd om verder te kletsen over trouwen met een klein budget. 

De bedankjes

Na je bruiloft wil je graag dat men nog kan nagenieten of een aandenken heeft aan jullie grote dag. Wij dachten hier ook over na, maar hechten beide weinig waarde aan dingen meer aan herinneringen en foto’s. Daarom hebben wij het met de bedankjes simpel gehouden. Bij de wibra kon je destijds leuke doosjes kopen voor €1,49 (volgens mij worden ze nog steeds verkocht). Bij de marko nam ik grote zakken met zwarte en rode snoepjes mee en dit verdeelde ik over de doosjes. Ik maakte in word een leuk kaartje en plastificeerde deze. Met een gaatje erin en een lintje erdoor hadden wij een leuk bedankje. Ook had ik voor na het gemeentehuis een leuke bellenblaas. Deze heb ik versierd met een persoonlijke stempel die ik had laten maken. Deze stempel kon ik voor meer dingen gebruiken, maar dit heb ik niet gedaan.

Eten en drinken

Qua eten hebben wij het simpel gehouden. Robert en ik zijn een paar dagen voor de bruiloft richting Duitsland gegaan om fris in te slaan en andere dranken in te slaan. Ook namen wij hier een grote pak met braadworsten mee die wij aan het einde van de avond wilden serveren. Verder hadden wij de BBQ-bus geregeld. Dit is een bus die alles aflevert voor een BBQ. Denk hierbij aan borden, bestek, vlees, salades en stokbrood. Alles voor een lekkere BBQ dus. ‘S avonds hadden wij natuurlijk ook nog wat hapjes. Bij de Makro had ik wat nootjes meegenomen en bij mijn vroegere baas (de slager) bestelde ik een aantal lekkere hapjes schalen die ‘s avonds rond gingen.

Muziek

En als laatste deze week de muziek. Een band huren of een DJ huren vonden wij te duur en daar hadden wij het budget niet op ingesteld. Ook was het qua ruimte niet heel handig. Wij besloten in de tuin een muziek installatie te plaatsen en daarbij een laptop te zetten. Voor de bruiloft aan hadden wij samen liedjes uitgezocht die wij sowieso wilden horen tijdens onze bruiloft en deze in een afspeellijst van Spotify gezet. Heel handig en wij hadden er geen omkijken naar. Op een gegeven moment werden de liedjes wel afgespeeld in willekeurige volgorde niet meer zoals wij het in gedachten hadden. Ik heb hier ook ooit eens een blog over geschreven en zal hier nog een uitgebreide lijst met muziek bij plaatsen binnenkort.

Dit was de tweede reeks van trouwen met een klein budget. Volgende week staat er weer eentje klaar en dan ga ik het hebben over de gastenlijst, kleding en de fotograaf. 

 

Facebook Comments
Previous Post Next Post

heb je deze blogs al gelezen?

6 Comments

 • Reply Angelique

  Handige tips! Ik wil ook alles zo goed als zelf maken als ik ooit ga trouwen

  05/07/2016 at 9:54 am
 • Reply Vlijtig Liesje

  Ik vind die foto leuk. Jullie zien er uit alsof jullie dikke pret hebben : )

  05/07/2016 at 10:44 am
 • Reply Hanna

  Handig tips! In je eigen tuin en dan wat dingen huren kan heel veel geld schelen.

  06/07/2016 at 11:03 am
  • Reply admin

   Ja absoluut

   16/07/2016 at 11:09 am
 • Reply Jessica

  Goede tips! Wij hadden helemaal geen bedankjes, vond het zo lastig, zoveel keus en bedacht me ook wat ik er mee zou doen als ik dit kreeg na een bruiloft, dus besloten niks te doen

  06/07/2016 at 10:51 pm
  • Reply admin

   Aah ja snap ik heel goed. Ik heb die van onszelf ook helemaal niet bewaard haha! Stom hé?

   16/07/2016 at 11:08 am

  Leave a Reply