Happy momlife

IMG_5433 (1)
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Tropenmuseum Amsterdam | | Dagje uit

Een tijdje geleden deden wij een citytrip naar Amsterdam met onze drie kinderen. Als afsluiten van de dag struinen door Amsterdam brachten wij een bezoekje aan het tropenmuseum. Wij gingen met de tram naar het museum toe waarbij je recht voor het museum kunt uitstappen. Ideaal!

Cool Japan 

Het Tropenmuseum is een museum over mensen. Het museum is gevestigd in een onwijs mooi rijksmonument en ligt aan het Oosterpark. Wij begonnen onze toch boven in Japan, hier was Cool Japan gevestigd. Cool Japan brengt Japan naar Nederland, met Hello Kitty, Pokemon en Samoerais. In het museum kun je hoogte punten van uit Japan zien, grote iconen en je even in de wereld van Kawaii onderdompelen. De tentoonstelling is helaas niet meer te zien op dit moment.

Ook was hier Peper aanwezig, dit is een interactieve Robot. De oudste twee hebben hier allebei even mee “gespeeld” en vonden het super leuk. Mijn conclusie was dat ik best een robot in huis wil voor de huishouding bijvoorbeeld.

Verlangen naar Mekka 

Hier kun je van alles leren en zien over de bedevaart naar Mekka. Nederlandse pergrims nemen je mee in hun verhaal. Wist je dat er jaarlijks een miljoen mensen deelnemen aan de bedevaart? Een mooie en leerzame tentoonstelling. Onze kinderen hadden hier helaas minder interesse voor waardoor wij er best snel aan voorbij gingen.

De Feestwinkel

De feestwinkel was een groot succes bij de kinderen. In de feestwinkel kun je allerlei leuke feestdagen van verschillende landen/culturen en geloven ontdekken. Het is een speurtocht waarbij je elke keer een letter krijgt. Al deze letters vormen een woord waarmee je een leuke photobooth foto kunt laten maken. Wij hebben hier aardig wat feestdagen uitgeprobeerd. haha!

Gamen 

Aan het einde van ons museumbezoek was er tijd en ruimte om te gamen met game apparaten uit Japan. Zo was er een toffe dans game die ik meerdere keren heb geprobeerd. Het was een leuke afsluiten van een museumbezoek, de kinderen konden zich hier nog even goed uitleven.

Is het leuk voor kinderen?

Onze kinderen vonden de Feestwinkel en het Gamen het allerleukste van het museum. Logisch ook aangezien de rest voor hun op dit moment nog een ver van hun bed show is. Wij zijn ongeveer 2 uurtjes in het museum geweest en dat was voor onze kinderen precies goed. Ze vonden de interactieve dingen erg leuk, maar het lezen en luisteren hadden ze die dag niet veel interesse in. Af en toe vroegen ze dingen en kregen ze van ons uitleg.

Naast de bovenstaande tentoonstellingen zijn er nog meer tentoonstellingen die je zelf moet beleven. Het is onwijs leerzaam en interessant om te zien en ik wil nog een keer terug zonder kinderen, om alles goed te kunnen lezen en te beleven. 

Praktische informatie

Bezoekadres Tropenmuseum: Linneausstraat 2, 1092 CK Amsterdam.

Voor actuele prijzen en openingstijden verwijs ik je graag naar de website van het Tropenmuseum.

  • Het museum is goed bereikbaar met het openbaar vervoer, de tram stopt recht voor de deur.
  • Het museum is buggyproof (er is een lift aanwezig).
  • Je kunt je kinderen verschonen indien nodig.
  • Restaurant en winkel in het museum.
Facebook Comments

Share this post