Happy momlife

toverland
Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Toverland Sevenum een leuk dagje uit

Het was een vakantie vol uitjes, één van de uitjes was een dagje naar Toverland in Sevenum. Dit koppelden wij aan onze overnachtingen in Maastricht. Een dag voor wij weg gaan gaan wij altijd even voor proeven door websites te bekijken en youtube video’s te bekijken. Zo krijg je altijd al een beetje indruk hoe het gaat zijn. Bij Toverland deden wij dit ook waardoor onze verwachtingen erg hoog waren. Of dit terecht was ga ik vertellen.

toverland sevenum

Toverland is een attractiepark dat ligt in Sevenum (Limburg). Vanuit waar wij wonen is het best een stukje rijden. Toen wij heen gingen waren er speciale zomeravonden waardoor wij tot 23:00 uur de tijd hadden om het park te ontdekken. En dat deden wij ook, of nou ja om 22:00 uur stapten wij in de auto, omdat de kindjes inmiddels wel heel moe waren geworden. De zomeravonden zijn voorbij, voor actuele openingstijden kun je het beste even op de website kijken. Bij Toverland koop je een kaartje op basis van lengte. Fleur zat net onder de 90 cm en kon gratis naar binnen. Kinderen vanaf 120 cm betalen de volle pond.

toverland sevenum toverland sevenum

Verdeeld in werelden 

Toverland Sevenum is verdeeld in diverse werelden. Het eerste stuk waar wij begonen Ithaka, op het grote plein staat het paard van Troje. Samen met de kinderen ga ik paardrijden. Gelukkig mag Aron Sofie onder begeleiding meenemen. Wij dachten dat Fleur er niet in mocht, omdat ze bij de ingang geen 90 cm was. Bij de attractie kwam ze wel op de 90 cm en gelukkig mocht ze hier in. Sofie baalde wel dat ze niet in het schommelschip mocht dit had er erg leuk geleken, maar ze was net te klein.

toverland sevenum

Daarna gingen wij naar de indoor speeltuinen. Sofie en Ro gingen in de zweefmolen terwijl Aron, Fleur en ik bij de speeltuin speelden. Sofie wilde in de Toos express en de andere twee in de auto’s. Er was veel te doen en op dat moment ook prima om even te zijn. Ook is er een grote glijbaan waar je met bootjes af gaat. Buiten, naast het land van toos heb je ook nog een speeltuin, trampolines, een klim gebied en je kunt er met water spelen.

toverland sevenum toverland sevenum

Wunderwald

Daarna gingen wij naar Wunderwald, Sofie onze dappere dodo wilde heeeeeel graag in de boomstammetjes. Terwijl Ro en Sofie daar in de wachtrij stonden gingen wij de draaimollen in met Sofie. Hier is ook de Toos tovershow en er was tijdens de zomeravonden een geweldige Oktoberfest achtige show, heerlijk! De kinderen vonden het helemaal geweldig. Ook gingen wij hier in de bobsleebaan, wat een geweldige attractie! De rij duurde wel langer dan de meeste attracties, maar was het wel waard! Aron heet zich ook nog een tijdje gemaakt bij het klimgedeelte binnen.

toverland sevenum toverland sevenum

Daarna door naar Djengu river om in de wildwaterbaan te gaan. De kinderen zijn hier altijd een groot fan van deze attractie. En ook deze keer was het weer een groot succes. Ik was als enige natuurlijk sjomp nat geworden. Nog een voordeel was dat Robert via de uitgang met Fleur mocht wachten. Zo kon hij nadat ik was geweest met Aron en Sofie en rondje Dejngu River doen zonder dat ze wederom een half uur in de rij moesten. Ik vind dit echt een pluspunt!

toverland sevenum

Daarna gingen wij eten. Dit deden wij bij de Flaming Feahter. Hier had ik een tafel gereserveerd waar wij gezamenlijk konden eten. Robert en ik hadden spareribs, Aron een hamburger en de meisjes hadden bitterballen (tja!) Wij konden hier op ons gemakje eten en even bijkomen van het pretpark.

toverland sevenum

Na het eten gingen wij in Merlin’s quest een boottochtje waar je voor een deel buiten vaart een deel binnen. Alle drie de kinderen vonden het geweldig en wij konden op deze manier nog even ons eten laten zaken. Na dit boottochtje gingen wij naar de duikshow Battle of Port Laguna. Wat een geweldige show! Fleur keek met open mond en de andere twee vonden het ook geweldig om te zien.

toverland sevenum

Na deze show mochten de kinderen allemaal nog kiezen wat ze wilden doen. En niet veel later sloten wij de dag ook af. Wat een geweldig park! Tijdens de midzomeravonden is er nog een heleboel te beleven op het park. Er is overal muziek, er zijn kleine shows en er lopen acteurs door het park. Als afsluiter van de avond is er tijdens de midzomeravonden om 23:00 uur vuurwerk te zien en dit moet echt prachtig zijn!

midzomeravond toverland toverland midzomeravond sofie met piraat

Dit vonden wij er van 

Wij snappen niet waarom wij nooit mensen over dit toffe park hebben gehoord. Want echt wij hebben zo’n geweldige dag gehad. Er is voldoende afwisseling in attracties voor iedereen waardoor het een dagje uit is voor het hele gezin. Het park was best druk, maar bij de rijen had je hier niet veel last van en dat is ook super fijn! helemaal met jonge ongeduldige kinderen. Het park is schoon, heel schoon iets wat je echt niet bij veel parken ziet.

Wij hebben zeker genoten van ons dagje uit bij Toverland Sevenum en komen hier nog vaker weer! 

Facebook Comments

Share this post