Happy momlife

IMG-20170930-WA0012
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Tips voor thuis blijf moeders

Ik heb het geluk om een thuis blijf moeder te zijn dankzij mijn blog. Ik ben dus niet hele dag alleen maar met de kinderen bezig maar werk er ook naast. Wel vanuit huis en zoveel mogelijk om de kinderen heen. Een bewuste keuze, omdat ik op het werk niet mijn draai kon vinden terwijl anderen op mijn kinderen aan het passen waren. Ik wilde erbij zijn wanneer ze hun eerste mijlpalen behaalden en niet op het werk constant stress hebben omdat ik er niet kon zijn voor mijn kinderen.

Ik heb het geprobeerd hoor en ik heb ook echt wel genoten van de rust op het werk. Maar het thuis zijn bij mijn kinderen bleef voor mij toch het mooiste. Toen ik zwanger bleek van Fleur en ik alleen maar het kotsen was en de medicijnen niet hielpen besloot ik mijn baan op te zeggen. Ik had leuk werk en ik had gelukkig een fijne team manager die alleen maar respect had voor mijn keus om voor de kinderen te gaan zorgen.

Ik ben dus nu 2 jaar thuis blijf moeder en deel graag mijn tips met jullie hoe ik de dagen zo leuk mogelijk hou en er variatie in hou (zonder rijbewijs).

  • Kleed je aan – Iedere ochtend zorg ik ervoor dat ik gedoucht en aangekleed ben. Hierdoor ben ik namelijk een stuk productiever. Als ik dit niet doe blijf ik in zo’n weekend vibe hangen.
  • Maak een schoonmaakrooster – In maart kom ik hier nog uitgebreid op terug, maar met een schoonmaakrooster kun je op vaste dagen, vaste taken uitvoeren. Heel handig voor de structuur.
  • Plan je maaltijden – Ieder weekend maak ik een weekmenu en een boodschappenlijstje. Tegenwoordig inclusief ontbijt en lunch en zelfs de snacks plan ik in. Zo weet ik iedere dag wanneer ik wat ga eten en kan ik de kinderen ook op de hoogte brengen van wat er gegeten gaat worden.
  • Ga de deur uit – Het maakt niet uit zolang je iedere dag maar even naar buiten gaat. Een korte wandeling, een lange wandeling. Even winkelen, even naar de speeltuin het maakt niet uit waar je heen gaat. Het is veel beter voor je humeur om er uit te gaan en ook voor de kinderen zal het echt veel beter werken.
  • Zoek contact met andere moeders – In mijn omgeving zijn weinig moeders die ook thuis zijn. Ik ben daarom heel blij met de vriendschap met Tamara. Het contact en begrip is zo fijn. Ook is het fijn om elkaar af en toe even te zien. Nu zit ik wel in een luxe positie dat ik ook nog contact heb met andere bloggende mensen en dus stiekem wel wat contact heb met collega’s.
  • Maak tijd voor jezelf – Iedere maand kan dit wel mijn voornemen zijn, want dit doe ik echt te weinig. Ik zou zo graag leuke dingen voor mezelf doen, maar ik heb er vaak geen zin in. Tel daarbij op dat ik niet veel vriendinnen heb waar ik daadwerkelijk mee afspreek en al helemaal niet ’s avonds. Dit is ook de reden dat ik eigenlijk op een sport wil. Om zo toch weer contact te krijgen met andere vrouwen.

Heel mooi al deze tips, maar moeilijke dagen zullen erbij zijn. Dit heb je ook als je gewoon aan het werk bent voor een baas. “Gewoon”, want tegenwoordig zijn er maar weinig moeders nog echt thuis bij hun kinderen en zijn vrouwen ook veel aan het werk. Soms twijfel ik ook echt wel hoor of het zijn van een thuis blijf moeder wel iets voor mij is, en dit twijfel gevoel gaat vaak gelijk met slecht slapen en een vervelende peuter. Maar als wij na het eten met z’n allen staan te dansen dan weet ik weer waarvoor ik het doe en dat ik geen moment wil missen.

Het zijn van een thuisblijmoeder betekend echt niet dat mijn huis altijd schoon is, dat er iedere avond een gezonde maaltijd op tafel staat en dat ik iedere dag de deur uit ga. Want soms is het allemaal ruk net als op je werk. Maar onthou dan altijd morgen krijg je weer een nieuwe kans!

Facebook Comments

Share this post