Happy momlife

shutterstock_524338189
Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Tips voor het online verkopen van speelgoed

Januari, de maand van het besparen en opruimen toch? Hier in huis in ieder geval wel. De kinderen hebben in december allerlei leuk nieuw speelgoed gekregen en het oude speelgoed blijft weer wat meer liggen. Dit is voor mij het moment om speelgoed uit te zoeken. Kapotte speelgoed in de container en speelgoed dat nog wel goed is, maar waar niet meer mee gespeeld wordt kan de deur uit. Verkopen via marktplaats of via verkoop pagina’s op Facebook. Ik deel tips hoe je dit succesvol kunt doen.

Maak goede foto’s 

Het begint allemaal met het maken van goede foto’s. Dit is het eerste dat mensen zien. Zet geen foto online van het product in de verpakking zoals hij bijvoorbeeld op bol.com staat. Maak je eigen foto en laat zien wat je er allemaal bij hebt. Zorg er ook voor dat de omgeving rustig/opgeruimd is. Zo ben je je product sneller kwijt.

Maak losse advertenties 

Heel leuk als je 5 paw patrol figuurtjes hebt, maar ik denk dat je ze sneller kwijt bent als je ze los van elkaar te koop aan biedt. Daarnaast moet je geen advertentie maken met “speelgoed te koop”. Maak overal losse advertenties van, tenzij het natuurlijk bij elkaar hoort.

Een duidelijke titel 

Marktplaats vind jouw advertentie op basis van de titel. Zorg er dus voor dat je duidelijk in de  titel hebt staan wat je precies te koop hebt. Zo heb je meer hits en verkoop je ook sneller. Is het product nieuw? Vermeld dit dan ook zeker.

Prijs

Dit vind ik altijd een lastige, maar bieden vind ik irritant. Ik kies vaak een bedrag dat ik minimaal wil hebben en doe dan bieden vanaf. Daarnaast zet ik in de advertentie dat je niet hoeft te bieden onder het bedrag. Tegenwoordig is het bij marktplaats zelfs zo dat ze meedenken over de prijs door te kijken naar vergelijkbare advertenties

De omschrijving

Tja en dit is misschien wel het allerbelangrijkste. Maak een kort en bondige omschrijving waarbij je vertelt wat je te koop hebt (inclusief alles wat je er bij hebt). Zijn er mankementen? Zet dit er dan ook bij. Daarnaast is het altijd handig om te verwijzen naar je andere advertenties. Zo kunnen mensen misschien meer items van je kopen. Scheelt weer verzendkosten. Ik zet er ook altijd bij dat de verzendkosten voor de koper zijn.

Zo en nu ga ik de boel hier eens goed uitzoeken! Succes met verkopen. 

Facebook Comments

Share this post