Happy momlife

person holding cooked turkey on black round plate
Foto van Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Tips voor een winterbarbecue

Het is eigenlijk nog herfst, maar met mijn hoofd zit ik al bij de kerst. Wat gaan we doen met de kerstdagen, maar vooral wat wij gaan eten met de kerstdagen. Vrienden van mij doen de laatste jaren iedere keer een winterbarbecue en dat lijkt mij leuk voor dit jaar. Ik heb de handigste tips verzameld voor een geslaagde winterbarbecue.

person holding cooked turkey on black round plate

De juiste Barbecue

Het is belangrijk om naar de barbecue zelf te kijken. Kies voor een barbecue van een goede kwaliteit. Een eenvoudige (vaak goedkope) barbecue zal heel veel moeite hebben om zijn taak te volbrengen onder deze lage temperaturen. Denk bijvoorbeeld eens aan een Bastard medium of een Bastard urban dit zijn kwalitatief goede barbecues die ook hun werk goed doen in de winter. Daarnaast mag zo’n toffe barbecue niet ontbreken in je tuin, je kunt er namelijk heel veel gerechten op maken. Denk aan snel een hamburger bakken of slowcooking op je barbecue.

 Licht je gasten goed in

Ben je zover om te gaan plannen? Vergeet dan niet je gasten goed in te lichten dat het om een winter barbecue gaat. Zo weten je gasten dat ze zich lekker warm moeten aankleden. Al zorgt een lekkere gluhwein ook wel voor het opwarmen.

Warmte tijdens het eten

Ondanks dat je gasten zich lekker warm aankleden wil je niet dat ze het heel koud gaan krijgen. Met goede terrasverwarmers en/of vuurkorven kun je er voor zorgen dat je gasten (en jij zelf) het niet koud krijgen. Je kunt er ook voor zorgen om een stapel warme plaids klaar te leggen. Heerlijk!

Zet de barbecue uit de wind

Zorg er voor dat je barbecue uit de wind staat. Wind is van grote invloed op het warm houden van je barbecue. Hierdoor gaart je vlees minder snel. Daarnaast moet je echt een barbecue gebruiken met een gesloten deksel. HIer zijn de Bastards echt ideaal voor!

Denk aan winterse drankjes

Een biertje, wijntje of een frisje gaat er altijd we in. Maar bij een winterbarbecue hoor je echte winterse drankjes te serveren. Denk aan glühwein, jenever of een lekkere apple cider.

(Sfeer)verlichting

Het is natuurlijk vroeg donker, waardoor je wel moet zorgen voor voldoende (sfeer) verlichting. Zet wat kaarsen neer, hang wat lampionnen op en hang kerstlampjes voor buiten op. Zo weet je zeker dat je voldoende verlichting hebt en blijft het ook nog eens hartstikke sfeervol!

Ik heb er nu al zin in! Wie weet gaan wij binnenkort al even proefdraaien met vrienden. Hebben jullie al eens een winterbarbecue gehad?

Facebook Comments

Share this post