Happy momlife

ebebe77a-4109-4cec-90af-62a06f27f25d
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Tips voor een leuke staycation met kids

Yes het is zomervakantie! Voor een groot deel is het ook de periode dat je op vakantie gaat, maar er zijn ook genoeg mensen die niet weg gaan. Wij hebben dit ook een aantal jaren gedaan, maar hielden toen wel een staycation. Een vakantie bij huis dus! Super leuk om te doen voor jezelf, maar absoluut voor je kinderen!  

 • Tijdens een vakantie kook je vrij weinig binnen. Ga dus ook nu lekker veel buiten koken en buiten de deur eten. Dit doe je tijdens een vakantie ook toch? Lekker een paar keer extra BBQ-en voor het ultieme vakantie gevoel.
 • Zorg voor veel leesvoer! Ga samen met de kids aan het begin van de vakantie naar de bieb om nieuwe boekjes in te slaan. Leuke prentenboeken voor de kids en voor jezelf natuurlijk ook een flinke stapel met boeken die je lekker weg leest. Oh een vakantie tijdschrift is ook niet verkeerd natuurlijk.
 • Ga lekker naar een strandje in de buurt wanneer het weer het toe laat en waar geen blauwalg is.
 • Kamperen in eigen tuin. Dit staat eigenlijk boven aan mijn staycation lijstje. Ik wil met Aron gaan kamperen in de tuin. Dus mocht er iemand nog een klein tentje te leen hebben dan zouden wij die graag een nachtje lenen.
 • De hele week niks plannen en doen wat de dag je brengt. Dit doe je ook tijdens een vakantie toch?
 • Zet lekkere  zomerse muziek op en zet je speakers buiten, feestje! Een lekker koel wijntje of radlertje er bij en genieten maar.

 • Zet een groot zwembad op in de tuin. Wij hebben sinds kort een groot zwembad met frame die wij binnenkort op gaan zetten. Een lekker plekje voor Aron en Sofie om in te zwemmen en voor ons om met Fleur in te spelen. Ik heb er nu al zin in.
 • Een week offline. Geen laptop, tv of tablet. Met een staycation blijf je vaak bezig met je werk en het is soms heel lekker om dit een week lang niet te doen. Zet een vakantiemelding aan op je mail en ga lekker genieten in de tuin.
 • Bezoek een museum in je stad waar je kinderen nog niet eerder zijn geweest. Misschien ben jij hier ook nog nooit geweest?
 • Wil je toch even het vakantiegevoel? Misschien kun je wel met vrienden ruilen van huis. Zo ben je er toch nog even uit en in een hele andere omgeving.
 • Haal bij de Action/HEMA/Zeeman  wat speelgoed en knutselspullen voor de kids. Dit is vaak niet zo duur, en het houdt je kinderen een tijdje bezig. Op pinterest kun je ook een boel inspiratie vinden voor knutselactiviteiten.
 • Bakken vinden kinderen vaak ook super leuk om te doen! Lekker cupcakes bakken en versieren bijvoorbeeld. Of koekjes mmm!

zoek je nog meer tips? Dan kun je ook zeker eens kijken naar de bucketlist voor deze zomer of kijk eens in de lijst met gratis activiteiten of doe een van deze 115 activiteiten voor de zomer.

Facebook Comments

Share this post