Persoonlijk

Tips voor een leuke staycation met kids

Nog anderhalve week en dan is het hier zomervakantie, heerlijk! Maar dit jaar gaat de zomervakantie er iets anders uit zien. Wij blijven namelijk thuis dit jaar. Wij gaan niet kamperen en ook niet ergens anders vertoeven. Er moet gesolliciteerd worden en ons huis en de tuin moet renovatie klaar gemaakt worden. Wij hebben namelijk een overkapping die tegen het huis aan zit en die moet er weg gehaald worden. Hiervoor gaan wij hem verplaatsen en dit heeft even wat tijd nodig. Een staycation dus. 

 

 1. Tijdens een vakantie kook je vrij weinig binnen. Ga dus ook nu lekker veel buiten koken en buiten de deur eten. Dit doe je tijdens een vakantie ook toch? Lekker een paar keer extra BBQ-en voor het ultieme vakantie gevoel.
 2. Zorg voor veel leesvoer! Ga samen met de kids aan het begin van de vakantie naar de bieb om nieuwe boekjes in te slaan. Leuke prentenboeken voor de kids en voor jezelf natuurlijk ook een flinke stapel met boeken die je lekker weg leest. Oh een vakantie tijdschrift is ook niet verkeerd natuurlijk.
 3. Ga lekker naar een strandje in de buurt wanneer het weer het toe laat en waar geen blauwalg is. Wij wonen in een omgeving waar veel blauwalg is en helaas kun je dan niet zwemmen. Gelukkig zijn er ook plekken waar je wel gewoon in de natuur kunt zwemmen.
 4. Kamperen in eigen tuin. Dit staat eigenlijk boven aan mijn staycation lijstje. Ik wil met Aron gaan kamperen in de tuin. Dus mocht er iemand nog een klein tentje te leen hebben dan zouden wij die graag een nachtje lenen.
 5. De hele week niks plannen en doen wat de dag je brengt. Dit doe je ook tijdens een vakantie toch?
 6. Zet lekkere  zomerse muziek op en zet je speakers buiten, feestje! Een lekker koel wijntje of radlertje er bij en genieten maar.
 7. Zet een groot zwembad op in de tuin. Wij hebben sinds kort een groot zwembad met frame die wij binnenkort op gaan zetten. Een lekker plekje voor Aron om in te zwemmen en voor ons om met Sofie in te spelen. Ik heb er nu al zin in.
 8. Een week offline. Geen laptop, tv of tablet. Met een staycation blijf je vaak bezig met je werk en het is soms heel lekker om dit een week lang niet te doen. Zet een vakantiemelding aan op je mail en ga lekker genieten in de tuin.
 9. Bezoek een museum in je stad waar je kinderen nog niet eerder zijn geweest. Misschien ben jij hier ook nog nooit geweest?
 10. Wil je toch even het vakantiegevoel? Misschien kun je wel met vrienden ruilen van huis. Zo ben je er toch nog even uit en in een hele andere omgeving.

zoek je nog meer tips? Dan kun je ook zeker eens kijken naar de bucketlist voor deze zomer of kijk eens in de lijst met gratis activiteiten

Facebook Comments
Previous Post Next Post

heb je deze blogs al gelezen?

7 Comments

 • Reply Angelique

  Ik heb voor Keano daarom een vakantiepakket gemaakt die ik gister gedeeld heb. Wij blijven ook thuis maar hebben al wel wat uitjes staan.

  06/07/2016 at 7:37 am
  • Reply admin

   Wat een goed idee!

   16/07/2016 at 11:10 am
 • Reply Kleine Prinses

  leuke tips!

  06/07/2016 at 9:18 am
 • Reply Mama van Dijk

  Aaah echt te leuk! Kamperen met je zoontje in de tuin! Wat zal hij onwijs genieten! Bij de action kochten wij eens een klein twee persoons tentje!
  -x- Mama van Dijk

  06/07/2016 at 10:04 am
 • Reply Simone

  Met vrienden ruilen van huis, ik vind dat eigenlijk helemaal niet zo’n gek idee… haha 🙂

  06/07/2016 at 10:21 am
 • Reply Jessica

  Goede tips, vooral dat buiten eten. Tuurlijk kan je dat ook doen als je thuis bent, niet aan gedacht..

  06/07/2016 at 10:36 pm
  • Reply admin

   Ja het is allemaal zo simpel, maar je moet er net even aandenken.

   16/07/2016 at 11:09 am

  Leave a Reply