Happy momlife

room72
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Tips voor een leuke kinderkamer

Binnen nu en een jaar hoop ik te verhuizen, ik wil dit huis bomvol herinneringen graag achter mij laten en nieuwe herinneringen maken op een plek die nog fijner is. Voor de kinderen nieuwe plekjes creëren in een nieuw huis, ik heb er nu al zin in ! De kamers van de kinderen zijn nu al sinds de verhuizing hetzelfde, met af en toe een meubel wisseling na dan. Tijd om alvast weer een beetje na te denken over wat ik straks met de meiden hun kamers wil gaan doen en tips hoe je makkelijk en snel een leuke kinderkamer hebt gefabriceerd.

Fotobehang

Als wij straks een ander huis hebben dan wil ik op de meiden hun kamer heel graag een fotobehang op hun kamer. Iets wat ze tof vinden, iets wat ze cool vinden. Voor Sofie zal het iets gaan worden van voetbal of Harry Potter en voor Fleur zal het iets met unicorns zijn denk ik. Op mijn huidige slaapkamer heb ik ook een fotobehang en dat vind ik zo sfeervol staan. Helemaal als je een kamer verder helemaal aanpast qua kleuren aan het behang. Fotobehang kun je helemaal op maat laten waardoor het echt ideaal is voor alle ruimtes in je huis. Ook is het gemakkelijk aan te brengen op je muur door de duidelijk instructies, daarnaast zijn er steeds meer manieren die het simpel maken om behang op te hangen.

Leuke meubels

Een boel leuke meubels in de slaapkamer kan de kamer ook gezellig maken. Ik heb voor de meiden een uitschuif bed gekocht met 3 opberglades onder het bed. In deze lades mogen de kinderen hun speelgoed bewaren, daarbuiten wil ik eigenlijk zo min mogelijk speelgoed. Hebben ze nieuw speelgoed en past het niet? Dan moeten ze toch echt wat weg doen, zo voorkom ik dat er teveel speelgoed in het huis rond dartelt. Daarnaast hebben de meisjes nog een bureau op hun slaapkamer om lekker aan te kunnen freubelen en hebben ze beide een kast voor frutseltjes en foto’s enzo. Het moet natuurlijk wel een echte meiden kamer worden.

Een vloerkleed

Onlangs kocht ik voor mijn beide meiden ook een vloerkleed, een lekkere zachte. Dit vinden ze heerlijk onder hun voeten als ze wakker worden, maar ze vinden het ook heel fijn om lekker op te gaan zitten spelen. Heerlijk! Ik vind het zelf altijd heel gezellig lijken wanneer vloerkleedjes in een kamer liggen.

Een leeshoekje

Fleur haar kamer is te klein om veel grote en bijzondere dingen te doen. voor haar kochten wij een speciaal tentje die wij op haar bed kunnen maken. Hier kan ze zich lekker in terug trekken om te gaan lezen bijvoorbeeld. Bij Sofie op haar kamer plaatste ik een zitzak. Hier staat een tafeltje naast met een lampje. Zo heb ik heel gemakkelijk en snel een gezellig leeshoekje op haar kamer gemaakt. Oh ja en ze kreeg voor kerst nog Harry Potter sierkussentjes. Die liggen ook in dit hoekje, kan ze lekker in haar Harry Potter kussens duiken terwijl ze Harry Potter aan het lezen is. Je kunt ook een leeshoekje maken met een paar grote kussens en een klamboe bijvoorbeeld. Met een paar simpele aanpassingen kun je al een gezellige kamer maken.

Werken met kleuren

Oké de meest makkelijke tip is misschien wel werken met kleuren. Ik ben heel kleurrijk en dat kun je tegenwoordig ook zien aan mijn website. Ik vind het heerlijk om zo min mogelijk witte muren in een huis te hebben. Daarom werk ik graag met kleuren en bijzondere vormen van verven. Zo lijkt Fleur haar huidige slaapkamer momenteel op een geel met roze spekje. love geel met roze btw! Sofie haar kamer is wat minder geslaagd destijds, maar heeft ook geen enkele witte muur. De puberkamer heeft ook geen witte muur en is gecombineerd met houtlook en een toffe blauwe kleur. Zo heb ik in iedere kamer in huis een leuk kleurtje en zal ik dit in een nieuwe woonkamer weer doen.

Posters aan de muur

Om een kamer helemaal compleet af te maken heb ik op alle kamers leuke lijsten hangen met bijpassende posters die passen bij hun slaapkamers. Sofie heeft posters met allerlei lekker eten erop en Fleur heeft allerlei schattig diertjes aan de muur. Eigenlijk moet ik die nodig eens vervangen, maar ik denk dat ik dit pas doe als de nieuwe kamers aan de orde zijn. Tot die tijd moet ze het nog even doen met een “kinderachtige kamer” zoals ze het zelf zegt. Haha nee gekheid, haar kamer is super gezellig.

Facebook Comments

Share this post