Babyshower zwanger

Tips voor een leuke babyshower

Laat ik beginnen met het uitleggen van wat een babyshower nou is. Een babyshower is het moment om de aanstaande mama even flink in de watten te leggen. Meestal doe je dit rond de zevende of achtste maand van de zwangerschap. Samen met de vriendinnen van de aanstaande mama zorg ervoor om een leuke en ontspannende middag te hebben. Als laatste keer voor de aanstaande mama want zodra de baby er is, is dit niet meer zo makkelijk.

De babyshowers die ik georganiseerd heb waren beide als verassing voor diegene. Helemaal bij mijn zus twee week geleden. Ze wist helemaal van niks, en had ook niks door. Een babyshower is een rage die is overgewaaid uit Amerika, de laatste jaren zie je het in Nederland ook steeds vaker voorbij komen.

PicMonkey Collage

Tips voor een leuke babyshower

1. Bedenk leuke spelletjes. Bij een babyshower horen leuke spelletjes. Zo kan je bijvoorbeeld potjesvoeding kopen en mensen laten raden wat er in de potjes zitten of laat iedereen een babyfoto meenemen en wie is wie? Via google kun je een heleboel leuke spelletjes vinden voor een geslaagde babyshower.

2. Koop/maak leuke cadeaus. Koop leuke cadeaus voor de moeder en haar aanstaande zoon/dochter. Je kunt dit ieder voor zich laten doen of met z’n allen geld inzamelen om een groot cadeau te kopen voor de moeder. Ook is het leuk om zelf gemaakte cadeaus te geven.

3. Zorg voor lekkere hapjes. Je kan een heleboel lekkere hapjes zelf maken. Maak bijvoorbeeld cupcakes en versier ze met roze of blauw fondant. Ook kun je slagroomsoesje dippen in water met poedersuiker en daarna door de muisjes heen. Tegenwoordig kun je ook een heleboel lekkernijen kopen bij snoepwinkels.

4. Alcoholvrije cocktails. Je hebt op internet allerlei alcoholvrije cocktails, heerlijk om te serveren op een babyshower. Ziet er ook zo gezellig uit!

5. Versier het huis.  Versier het huis in de kleuren van het geslacht of in beide kleuren als je niet weet wat het geslacht is. Mocht je het in je eigen huis vieren zorg er dan voor dat je de buren op de hoogte brengt. Ik kan uit ervaring zeggen dat je anders misschien wel en felicitatie kaartje kunt verwachten haha!

6. Zorg voor een leuke aandenken. Maak iets leuks voor de moeder, bijvoorbeeld een slinger waar iedereen een stukje van versierd of een mooie canvas doek waar iedereen een wens opschrijft voor het toekomstige gezin. Ook kan je een leuk cadeautje zoeken voor de gasten, bijvoorbeeld een leuk bad eendje.

Hebben jullie ooit een babyshower meegemaakt? Of zelf eentje georganiseerd?

xox Joyce

 

Facebook Comments
Previous Post Next Post

heb je deze blogs al gelezen?

2 Comments

 • Reply Kelly

  Echt leuk! Ik weet al dat mijn zus een babyshower gaat geven aan ons 😀

  13/03/2013 at 12:35 pm
 • Reply Sas

  Leuke tip. Ik heb mij eerste gegeven voor mijn nicht. was super leuk 😀

  14/03/2013 at 8:38 am
 • Leave a Reply