Happy momlife

babyshower
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Babyshower mijn tips voor een leuk feestje

Laat ik beginnen met het uitleggen van wat een babyshower nou is. Een babyshower is het moment om de aanstaande mama even flink in de watten te leggen. Meestal doe je dit rond de zevende of achtste maand van de zwangerschap. Samen met de vriendinnen van de aanstaande mama zorg ervoor om een leuke en ontspannende middag te hebben. Als laatste keer voor de aanstaande mama want zodra de baby er is, is dit niet meer zo makkelijk.

De babyshowers die ik georganiseerd heb waren beide als verassing voor diegene. Helemaal bij mijn zus twee week geleden. Ze wist helemaal van niks, en had ook niks door. Een babyshower is een rage die is overgewaaid uit Amerika, de laatste jaren zie je het in Nederland ook steeds vaker voorbij komen.

babyshower

Tips voor een leuke babyshower

1. Bedenk leuke spelletjes. Bij een babyshower horen leuke spelletjes. Zo kan je bijvoorbeeld potjesvoeding kopen en mensen laten raden wat er in de potjes zitten of laat iedereen een babyfoto meenemen en wie is wie? Via google kun je een heleboel leuke spelletjes vinden voor een geslaagde babyshower.

2. Koop/maak leuke cadeaus. Koop leuke cadeaus voor de moeder en haar aanstaande zoon/dochter. Je kunt dit ieder voor zich laten doen of met z’n allen geld inzamelen om een groot cadeau te kopen voor de moeder. Ook is het leuk om zelf gemaakte cadeaus te geven. Je kunt de moeder in wording ook vraag een cadeau lijstje te maken.

3. Zorg voor lekkere hapjes. Je kan een heleboel lekkere hapjes zelf maken. Maak bijvoorbeeld cupcakes en versier ze met roze of blauw fondant. Ook kun je slagroomsoesje dippen in water met poedersuiker en daarna door de muisjes heen. Tegenwoordig kun je ook een heleboel lekkernijen kopen bij snoepwinkels.

4. Alcoholvrije cocktails. Je hebt op internet allerlei alcoholvrije cocktails, heerlijk om te serveren op een babyshower. Ziet er ook zo gezellig uit!

5. Versier het huis.  Versier het huis in de kleuren van het geslacht of in beide kleuren als je niet weet wat het geslacht is. Mocht je het in je eigen huis vieren zorg er dan voor dat je de buren op de hoogte brengt. Ik kan uit ervaring zeggen dat je anders misschien wel en felicitatie kaartje kunt verwachten haha!

6. Zorg voor een leuke aandenken. Maak iets leuks voor de moeder, bijvoorbeeld een slinger waar iedereen een stukje van versierd of een mooie canvas doek waar iedereen een wens opschrijft voor het toekomstige gezin. Ook kan je een leuk cadeautje zoeken voor de gasten, bijvoorbeeld een leuk bad eendje. Onlangs maakte ik ook leuke kaarten die je kunt invullen.

Hebben jullie ooit een babyshower meegemaakt? Of zelf eentje georganiseerd?

xox Joyce

babyshower

Facebook Comments

Share this post