Happy momlife

0e7f2332-69f0-405e-8564-637219985a54
Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Tips voor een kleine slaapkamer

Vaak is de indeling in de Nederlandse woonhuizen zo dat de ouders in de grootste kamer slapen en kinderen in de overige kamers een plekje krijgen. En vaak dan ook nog van oud naar jong van groot naar klein. Het resulteert er hier in dat Fleur een kleine slaapkamer heeft. Dit zijn niet zulke grote ruimtes en daardoor moeten we creatief omgaan met de afmetingen die we hebben. Sta jij voor de uitdaging om een kleine kinderkamer in te richten? Gebruik dan deze tips om een kleine kinderkamer in te richten.

Tip 1: Werk in de hoogte

Heb je niet zoveel oppervlakte in de kinderkamer ga dan de hoogte in. Een veel gebruikte oplossing voor kleine kinderkamers is een hoogslaper of een halfhoogslaper. Een ideale manier om toch alle functies in de kinderkamer te kunnen terug brengen. Gezellig bovenin slapen en onder het bed studeren en opbergen of lekker om als speelruimte te gebruiken. Bij Emob hebben ze hier een ruime keuze in. Onze oudste twee kinderen hebben beide met veel plezier in een hoogslaper geslapen. Het voelt voor hunzelf alsof ze dan heel groot zijn. Super leuk!

tip 2: Licht en kleur

Natuurlijk licht en frisse en lichte kleuren zijn belangrijk in een kleine kinderkamer. Lichte kleuren laten de kinderkamer ruimer lijken en reflecteren het natuurlijk licht dat naar binnenvalt. Gebruik je donkere kleuren of felle kleuren die op je af komen, dan lijkt de kinderkamer een stuk kleiner en vooral donkerder. Wij hebben op het kleinste kamertje in huis gebruik gemaakt van veel wit, roze en geel waardoor hij heel mooi licht is en ruimtelijk oogt.

tip 3: Berging

Het opbergen van spullen is vaak een probleem in een te kleine kinderkamer. Ga daarom eens na wat je precies moet opbergen en wat je graag zou willen opbergen. Kleding, schoenen en luiers zijn iets wat je echt nodig hebt op de kinderkamer maar misschien hoeft niet al het speelgoed op de kinderkamer te liggen maar kan het bijvoorbeeld ook in een doos ergens anders. Of misschien heb je wel een ruimte waar je een kledingkast kunt neerzetten, zodat dit geen extra ruimte op de slaapkamer inneemt.

tip 4: Combineren

Ten slotte kan het ook altijd een optie zijn om een kamer te delen met een broertje of zusje. Als je echt weinig plek hebt in je huis, kun je op een leuke en gezellige manier een kamer voor hun tweeën maken. Er zijn tegenwoordig ontzettend veel bijzondere stapelbedden verkrijgbaar die kinderen erg leuk vinden. Wij hebben dit ook overwogen met onze meiden, maar dit is niet echt een optie. Fleur is nogal aan het spoken ’s avonds waardoor Soof te weinig slaap kan krijgen en die heeft haar slaap echt hard nodig. Voor ons dus geen optie, omdat wij het ook erg belangrijk vinden dat onze kinderen goede nachtrust hebben.

Gelukkig is het echt goed mogelijk om een kleine kamer gezellig te maken en niet te propperig. Je moet er alleen echt goed over nadenken wat je wel en niet in wilt hebben staan.

Facebook Comments

Share this post