Happy momlife

shutterstock_517683742
Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Tips voor een geslaagd kerstdiner met kids | Advent of Joy

De kerst is na sinterklaas toch wel het moment voor papa en mama tenminste ik vind kerst echt het feest voor de wat oudere kinderen en volwassene. Toch moeten wij ons allemaal kunnen vermaken tijdens de kerstdagen en vooral tijdens het kerstdiner. Ik ben bijvoorbeeld geen voorstander van uit eten gaan met kerst samen met de kinderen. Meestal duurt het in een restaurant langer dan normaal en is het ook giga druk. Ik deel tips hoe je er voor zorgt dat het kerstdiner met kids geslaagd is en blijft samen met je kinderen. 

Laat ze helpen 

Kinderen willen graag betrokken zijn bij wat jij als groot mens aan het doen bent. Het liefst bestoken ze je met 100 vragen, maar terwijl jij de rosbief aan het braden bent kun je het er eigenlijk niet bij hebben. Laat de kinderen helpen met koken. Zo kan Aron bijvoorbeeld goed helpen met het snijden van komkommmer en Sofie kan de groente schoonmaken. voor iedere leeftijd is wel een taakje te bedenken

Zorg voor afleiding

Je kunt er natuurlijk ook voor zorgen dat ze lekker afgeleid zijn. Ook tijdens het eten en tussen de gangen door is het handig om de kinderen af te leiden. Je kunt dit doen met een leuk tafelkleed dat de kinderen kunnen inkleuren  of placemats die ze zelf kunnen kleuren. Daarnaast moet er ook de ruimte zijn om gewoon lekker te kunnen spelen wanneer er even niet gekookt wordt.

Speciale kerstkleding

Ga je ergens eten of krijg je eters? Kleed je dan allemaal leuk aan. Ga samen met de kinderen op zoek naar de leukste kerstoutfits en trek ze aan de tijdens de kerst. De haren mooi in de plooi en feesten maar of ik bedoel eten maar!

Kies voor een buffet

Hoe leuk vind je het zelf om allerlei kleine hapjes te eten? Juist heel leuk en kinderen ook. Daarom is een buffet ook heel erg geslaagd voor kinderen. Ze kunnen kiezen wat ze willen ook tussendoor even lekker in beweging zo wordt het eetmoment minder langdradig. Gourmetten is ook een prima oplossing al heb ik gemerkt dat onze dochter van 2 jaar dit niet zo heel erg interessant vindt.

Houd het kort

Je kunt uren tafelen en het heel gezellig maken, maar ik denk dat er geen kind is (zonder ipad of mobiele telefoon) die dit vol kan houden. Zorg er daarom voor dat je niet uren aan tafel hoeft te zitten en dat je snel weer door kunt met anderen dingen

En mocht het allemaal niet zo lopen zoals je gepland had? Dan is het maar zo en moet je maar genieten van hoe het gaat. Kinderen zijn met dit soort dagen nu eenmaal drukker en in plaats van je daar continu druk over te maken kun je het ook maar laten gaan. Lukt dat niet? Dan zal ik zeggen neem nog een wijntje. 

afbeelding via shutterstock

Facebook Comments

Share this post