Happy momlife

70e21378-faf5-4872-b55c-88dc303d1f96
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Tips voor een fijne avond4daagse!

Deze week is het hier weer zover. Een deel van de mensen begint vanavond met lopen en wij beginnen morgenavond met iedere avond 5 km wandelen! Ik heb er zoveel zin in. Vanaf dat ik heel klein ben loop ik zelf al mee en ik vind het voor de kinderen ook heel belangrijk dat ze meelopen. Ik heb een paar tips verzamelt voor de avond4daagse, wie weet heb je er wat aan!

♥ Plan je avondeten

Het is een chaos de avond4daagse, je moet vroeg eten want je moet vroeg bij de verzamelplek zijn. Daarom plan ik (net als anders) een avond4daagse weekmenu in. Maaltijden die ik vooraf kan maken en die ook nog eens erg voedzaam zijn en koolhydraten bevatten voor wat extra sporters energie.

♥  Trek stevig schoenen aan die ingelopen zijn 

Hoe vaak zie je het wel niet dat kinderen met nieuwe schoenen avond4daagse lopen, of te grote schoenen. Zorg er voor dat je stevige schoenen hebt voor de avond4daagse waar je goed op kunt lopen en die ook al goed ingelopen zijn. Trek daar bij goede sokken aan, zo voorkom je namelijk blaren.

♥  neem voldoende water mee 

Ik zelf doe een rugtas op mijn rug met wat handige drinkflesjes met water. Ook neem ik van die squize limonade flesjes mee. Mocht je kind zat zijn van water kan er altijd een scheutje limonade in. Helemaal met warm weer is het belangrijk dat je een heleboel drinken mee neemt.

♥  Wees niet te streng voor je kinderen 

Er zijn natuurlijk regels tijdens de avond4daagse daar moet je je natuurlijk aanhouden, maar laat het verder een beetje los. Zeg niet de hele weg tegen je kind(eren) dat ze bij je moeten blijven, niet moeten rennen etc. Zo is het lopen voor de kinderen veel zwaarder en het moet natuurlijk wel leuk blijven!

♥  Zorg voor gezonde snacks voor onderweg 

Naast al het water in mijn rugtas zal ik ook zorgen voor gezonde snacks. Onze kinderen krijgen tegenwoordig nog weinig normale snoepjes (zielig hé) maar meer suikervrij snoepgoed en snoepgoed op basis van fruit, zoals de Bear rolls en de VolFruit van Katja. Ik zal eens delen welke snoepjes ik in huis heb.

♥ Draag een pet 

Is het warm? Schijnt de zon? Zorg er dan voor dat je allemaal een pet draagt. De warmte op je hoofd kan zorgen voor een zonnesteek en een goede pet kan je hier tegen beschermen.

♥  Hou het weer in de gaten 

En een hele belangrijke tip is om het weer goed in de gaten te houden. Gaat het regenen? Doe dan een regencape in je tas. Is het heel warm? Neem dan extra water mee. Je kunt je handig kleden op het weer als je het weer in de gaten blijft houden.

Hebben jullie dit jaar avond4daagse gelopen of ga je avond4daagse lopen? 

Facebook Comments

Share this post