Happy momlife

IMG_3773
Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Tips voor een budget vriendelijk kinderfeestje

Het aftellen is begonnen en je uk heeft het waarschijnlijk al een paar keren gevraagd. Mama? Wanneer is mijn feestje? Wat gaan wij doen met mijn feestje? Mama ik wil bowlen mama…mama… Een vraag waar sommige ouders stress van krijgen, omdat het ten eerste niet heel makkelijk is misschien en ten tweede financieel moeilijker is. Ik heb daarom wat tips voor jullie, zodat ieder kind hopelijk een kinderfeestje kan krijgen. 

Hier kun je inspiratie vinden voor een kinderfeestje meisje.

Goedkoop kinderfeestje ideetjes: 

  • Thuisbioscoop – Kies samen met de jarige een film uit. Haal wat snacks voor tijdens de film in huis en leg matrassen in de woonkamer voor de televisie. Je kunt eventueel nog de gordijnen dicht doen of het raam afplakken voor ene donker sfeertje.
  • Slaapfeestje – Dit doe je natuurlijk pas als de kinderen ouder zijn. Maar is wel super leuk! Je kunt het ook zo duur maken als je zelf wil. Je kunt bijvoorbeeld bij de action maskertjes kopen voor de kinderen en lekker een film aan zetten ’s avonds.
  • Speurtocht – Een speurtocht kun je ook zelf maken of gratis downloaden online. Wij deden dit jaar een speurtocht met Aron zijn kinderfeestje en dat was echt een groot succes.
  • Cake versieren – Bak zelf een cake of koop een cake. Met slagroom en hagelslag erbij kun je op een goedkope manier iets lekkers aanbieden.
  • Picknicken – Dit kun je natuurlijk zo duur maken als je zelf wilt. Koop chipjes, maak een fles ranja en neem nog iets zoets mee. Je kunt hier alle kanten mee op.
  • Oud Hollandse spelletjes – Wist je dat Oud Hollandse spelletjes gedaan worden met veelal items die je wel al in huis hebt? Denk aan spijkerpoepen bijvoorbeeld, koekhappen en snoephappen zijn ook altijd een groot succes.
  • Fotoshoot – Verzamel grappige kleding items (action en kringloop zijn hier goed voor). Laat de kinderen zichzelf helemaal mooi maken met de kleding en misschien wat oude make-up? Het enige dat je nog nodig hebt is een camera of een telefoon met camera.
  • Thema feestje – Toen Aron 5 werd mocht hij voor het eerst een kinderfeestje. Hij kreeg toen een LEGO feestje en dit was een groot succes. Ik zal de blog eens op nieuw schrijven. Wij deden veel spelletjes met de duplo en lego die wij al in huis hadden. Ideaal, want hierdoor heb je geen extra uitgaven.

Lees ook: 11x waar ik me compleet aan erger op kinderfeestjes

NOG MEER TIPS! 

Maar ik heb nog meer tips! Want naast leuke ideetjes zul je ook dingetjes in huis moeten halen. Kinderen zijn eigen lijk niet zo moeilijk en met de meest simpele dingen kom je al heel ver. Zo kun je bijvoorbeeld een cake kopen met slagroom en hagelslag. Een simpele manier om de kinderen iets lekkers te geven aan het begin van het feestje. Voel je ook zeker niet verplicht om de kinderen te voorzien van patat, snacks etc. mocht je dit wel willen doen kun je er over na denken om een stapel pannenkoeken te bakken. Dit kun je vooraf al doen en hoef je alleen nog even op te warmen. En dan nog het gedoe rondom wat kinderen mee naar huis krijgen. Hierover zal ik mij als ouders helemaal niet druk maken. je kunt iets simpels bij de action kopen en hier een leuk kaartje aan hangen met “bedankt dat je op mijn feestje was” vaak krijgen kinderen veel te veel snoepgoed bij zulke feestjes en dat is echt niet nodig. Oh en de uitnodigingen kun je ook heel goed zelf maken! Met een a4-tje en misschien wel wat leuke stickers kom je heel ver. Ik maakte dit jaar ook de uitnodigingen voor Aron zelf met wat karton en stickers. Easy Peasy!

Conclusie van dit hele verhaal? Maak je niet te druk! Kinderen zijn echt niet zo veeleisend als volwassene. 

Facebook Comments

Share this post