Happy momlife

img_6380
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Tips voor een autovakantie met kinderen

Voor je het weet is het weer zover en staan de vakanties voor de deur! Dit jaar lijkt het erop dat we weer normaal vakantie kunnen vieren en kunnen gaan en staan waar we willen. Wij blijven dit jaar nog lekker in Nederland, maar de plannen voor een auto vakantie zijn er ook al weer! Ga jij ook met kinderen op autovakantie dit jaar, houd dan voor een soepele rit in elk geval rekening met de volgende dingen.

1. Check vooraf de conditie van je auto

Onze auto moet altijd vlak voor de zomer gekeurd worden en dan vind ik toch altijd wel fijn. Inde zomer rijden we toch langere afstanden dan in de rest van het jaar. Je begint natuurlijk met een goed gevulde tank, maar vergeet niet de bandenspanning en de vloeistoffen en olietjes.

2. Zorg dat al het ‘papierwerk’ rondom je auto in orde is

Ga never nooit onverzekerd de weg op. Een WA autoverzekering is het minimale dat je verplicht bent om af te sluiten. Heb je dat niet dan kun hoge boetes krijgen en probleem wanneer je wel een ongeluk krijgt. Wil je naast de standaard verzekering nog een dekking voor andere zaken, dan kun je een autoverzekering afsluiten met daarbij andere opties. Zorg dat je een schadeformulier in de auto hebt liggen voor wanneer er onderweg iets gebeurt en sla belangrijke telefoonnummers op in je telefoon. Zeker wanneer je in het buitenland geen toegang hebt tot mobiel internet.

3. Maak regelmatig een tussenstop

Afhankelijk van hoe lang de reis duurt maak je een of meerdere tussenstops. Ik vind het altijd gezellig om ergens onderweg een broodje te eten, meestal nemen wij onze eigen picknick tas mee met allerlei lekkere broodjes. Dit doen wij overigens ook als wij binnen Nederland op vakantie gaan. Even lunchten op de afsluitdijk, dan weten wij dat de vakantie echt begonnen is! Je kunt dan ook meteen naar het toilet, een luier verschonen en je kinderen kunnen even hun energie kwijt. Op veel parkeerplaatsen in het buitenland heb je naast de snelweg picknicktafels en vaak ook een klein speeltuintje.

4. Zorg voor vermaak onderweg

Onze kinderen kregen voor kerst handige tekenborden van het grote Zweedse warenhuis om onderweg mee te kunnen tekenen. Ideaal als vermaak tijdens een lange rit! Daarnaast gaan er tegenwoordig wat schermen mee en hebben ze ook altijd wel een pop of een speelgoedje mee. Toen wij naar Frankrijk gingen had ik ook nog een tas met kleine cadeautjes mee om eventueel onderweg te kunnen geven, zodat ze nieuw vermaak hadden. Ook hadden we van die lelijke stoelhangers volgepropt met vermaak haha! Dit doen we overigens niet als we binnen Nederland blijven.

5. Ontspan!

En dan het allerbelangrijkste, zodra je namelijk de auto in stapt voor je vakantie begint het! En moet je ontspannen. Stay calm en geniet want de reis er naar toe hoort al bij je vakantie en moet eigenlijk stressloos verlopen. Stop een keertje extra, want je hebt geen haast. Je gaat immers met de auto op vakantie

Wat is jouw nummer 1 tip voor een autovakantie met kinderen?

Facebook Comments

Share this post