Happy momlife

IMG_20180101_003616.jpg
Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Tips voor Oud & Nieuw met kinderen

Over een paar dagen is het zover, dan sluiten wij allemaal het jaar 2019 af. Ook wij vieren dit natuurlijk samen met de kinderen. Aron blijft sinds een paar jaar wakker, van de spanning kan ie niet slapen en daarom moeten wij hem wel bezighouden, ook Sofie zal haar best doen om wakker te blijven denk ik. Natuurlijk kan dit met een leuk filmpje, maar er zijn nog veel meer leuke dingen die je kunt doen met oud & nieuw. Ik deel mijn oud&nieuw tips voor kinderen.

  • Doe wat plukjes suikerspin in een glas en giet hier 7up overheen. Het drankje krijgt de kleur van de suikerspin en de kinderen hebben een bruisend drankje om mee te proosten om 12:00 uur.
  • Speel leuke minute to win it spelletjes. Ik maakte op pinterest een bord met allerlei inspiratie voor leuke spelletjes. Niet alleen leuk voor de kinderen, maar ook voor de volwassene
  • Hang ballonnen op en laat de kinderen elk uur een ballon lek prikken. Je kunt er ook (zelf gemaakte) confetti in doen om het nog feestelijker te maken.
  • Bij oud & nieuw horen natuurlijk oliebollen, maar ook appelflappen zijn een goede snack met oud en nieuw mmm! Lekker om zelf te maken, want kopen vind ik persoonlijk echt te duur. Zo hebben je nog een lekkere tijd doder met oud en nieuw.
  • Om tijd te doden op een lange avond kun je ook gourmetten dit kost lekker veel tijd en zo gaat de avond voor kinderen die niet meer willen slapen een stuk sneller.
  • Wil je voor de kleinsten ook aftellen naar naar het nieuwe jaar? Netflix heeft ook dit jaar weer leuke countdown filmpjes online staan waarmee je een neppe jaarwisseling kunt creëren of waarbij je kinderen even kunt laten relaxen. Sofie is bijvoorbeeld dol op True en daarmee kan ze ook aftellen. Ik zag ze (nog) niet in de gewone lijst staan maar als je zoekt op countdown kom je ze wel tegen.
  • Ik denk dat wij Aron en Sofie ook wel blij kunnen maken met bordspelletjes. Hij heeft gelukkig een heleboel dus daarmee kunnen wij de tijd wel doorkomen. Ik schreef een tijdje terug een blog met zijn favorieten mocht je nog wat inspiratie zoeken.
  • Je kunt er ook voor kiezen om een hapjes avond te organiseren. Lekker de hele avond allerlei kleine amuses die de kinderen kunnen maken en kunnen serveren. Laat ze zelf ook mee denken over de hapjes zo word het echt hun avond. Ik heb op kitchenmom.nl lekkere hapjes staan.

Heb jij nog leuke tips om samen met kinderen Oud & Nieuw te vieren? 

Facebook Comments

Share this post