Happy momlife

img_2496
Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Tips om thuis pasen te vieren!

Volgend weekend is het pasen en pasen is eigenlijk wel een beetje het nieuwe kerst toch? Vroeger deden wij thuis altijd al een paas ontbijt en tegenwoordig zien wij onze ouders vaak ook wel met pasen. Vorig jaar vierden wij pasen in Denemarken (can i go back?!) Dit jaar vieren wij pasen thuis en zoals je wel van mij gewend bent maken wij hier een feestje van.

Eten

Ik hou van eten en eten kan ook echt niet ontbreken met Pasen. Het is voor de start voor het maken van frisse lente recepten en als ik nu naar buiten kijk is het er echt weer voor! Wij brunchen altijd met pasen en dit doen wij beide paasdagen. Ik haal lekkere broodjes in huis, maak wentelteefjes van suikerbrood. Daarbij een lekker sapje, fristi voor de kindjes en thee voor mij. Ook aardbeien kunnen ook niet ontbreken natuurlijk.

Ook het avond eten is een feestje toch? Veel mensen gaan gourmetten, maar dat stinkt mij teveel in huis haha! Wij kiezen er voor om lekkere pizza’s met elkaar te bakken. En tweede paasdag maken wij een varkenshaas met peperroomsaus, sperziebonen met spek en pomme duchesse. De kindjes krijgen er een kipschnitzel bij (vinden ze lekker).

En tussendoor? Carrotcake en de fruit salsa met kaneel nacho’s mmmm! Eigenlijk een zomer recept maar mango en aardbeien zijn nu ook al goed betaalbaar.

Deze recepten zijn een dikke aanrader:

Wil je er zelf geen werk van hebben? Dan zijn er misschien wel bedrijven in jouw omgeving die een paasbrunch thuisbezorgen. Bij ons in Veendam kun je bijvoorbeeld bij de Borgerswoldhoeve bestellen of bij La Vacha/Viro.

Activiteiten

In deze tijd moeten wij onze kinderen wel bezighouden. Helemaal omdat alle dagen aardig op elkaar lijken zo. Wij hebben daarom holle chocolade eieren in huis, maar ook plastic eieren. Met plastic eieren kun je een heleboel doen volgmama heeft hier een uitgebreide blog over geschreven. De chocolade eieren gaan wij verstoppen in de tuin en dan natuurlijk samen zoeken en een beetje van opsnoepen. Dit kunnen we beide paasdagen wel doen. Natuurlijk gaan wij ook eieren verven, dat hoort bij pasen toch? En de eieren kunnen wij daarna lekker oppeuzelen. Een eierrace is natuurlijk ook hartstikke leuk. Maak teams en ga om beuren een parcours lopen met een ei op je lepel. Wie gaat er winnen?

Hebben jullie al leuke thuis plannen voor pasen? 

Facebook Comments

Share this post