Happy momlife

img_6071
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Tips om je kinderen thuis school lessen te geven GRATIS!

Het zit er aan te komen hoe vervelend het voor de meeste ouders ook is, de scholen zullen waarschijnlijk dicht gaan. Of zoals in onze situatie moet je thuis zitten met je kind(eren), omdat ze hoesten of verkouden zijn. Ik sta hier overigens volledig achter en vind ook dat ik zelf best wel wat voor de kinderen kan doen. Ik heb daarom voor de komende week een les pakket gemaakt waar ze elke dag mee bezig kunnen. Vooral hij van 9 heeft dit echt nodig.

Bij ons op school hebben ze iPad onderwijs heel handig in dit geval, want er is veel lesstof beschikbaar. Ik heb ook gevraagd of de juf iets wil maken waarmee wij weten wat wij kunnen aanbieden. Maar als je dat niet hebt of krijgt kun je zelf ook aan de slag. Wat ik vooral belangrijk vind is het aan brengen van planning en structuur. Ik gebruik ritme kaarten van twee armen vol dit zijn mooie kaarten waarmee ik kan aangeven wat wij die dag allemaal gaan doen. Daarnaast wil ik dit schema van Hip & Hot uitprinten. Hier kun je per uur invullen wat je wilt doen. Je kunt zelf een deel invullen en de rest door je kind laten doen. Weten ze even niet wat ze moeten doen? Dan kun je ze hier naar verwijzen. Ideaal!

Tijdens het thuis zitten is het belangrijk om zoveel mogelijk ritme in de dagen te houden. Op tijd op staan, wassen, ontbijten etc. Gewoon net als normaal.

Gratis lesmiddelen

Online kun je veel lesmiddelen vinden die je gratis kunt gebruiken. Hier kun je je kinderen mee laten werken. Ook kun je veel materiaal uitprinten. Ik heb een heleboel verzameld en zal de komende week aanvullen wanneer er meer hier meer aan de slag gaan.

Hier kun je nog meer werkbladen vinden, Mamablogger heeft een heel handig overzicht gemaakt!

Wat ook educatief is:

  • Laat je kinderen een tekening van hun kamer maken
  • Koken en bakken behoort tot rekenen en ik denk dat eten heeel belangrijk is
  • Sudoku voor kinderen 

Betaalde diensten

Naast gratis heb je ook een heleboel betaalde diensten. De meest bekende is Squla. Hier kun je ook veel lessen mee volgen. Ook zijn de boeken van de bijlesmeester nu echt een uitkomst.

Facebook Comments

Share this post