Happy momlife

slapen in de zomer
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Tips om je baby te laten slapen in de zomer

De zomer is niet het fijnste moment voor je kleine om te slapen. Het is vaak op slaapkamers heel erg warm en de warmte gaat met moeite weg. Onze drie kinderen hebben alle drie moeite gehad als baby met het slapen met warm weer. Fleur nog wel het meest, maar die is sowieso niet zo van het slapen  haha! Gelukkig zijn wij niet de enige ouders en zijn er zoveel meer die hier last van hebben. Ik heb wat handige tips verzameld.

Lees ook: een baby en warm weer

Het normale ritme 

Het belangrijkste met een baby is om toch altijd zoveel mogelijk in het vaste ritme te blijven. Zodra je afwijkt kan je kleintje hier veel onrust van hebben. Zorg ervoor dat je kindje op vaste tijdens op bed gaat en al zijn/haar activiteiten doet op vaste tijden. Een keertje afwijken is niet erg hoor en daar heb je heus niet altijd direct last van. Kijk ook een beetje naar de biologische klok van je kindje. Wij volwassene slapen vaak ook later in de zomer, misschien heeft je kleintje hier ook wel meer behoefte aan.

Temperatuur 

De ideale temperatuur in de slaapkamer ligt tussen de 18-19 graden. Niet heel warm dus. In de zomer is het lastig om dit vast te houden. Met een slaapkamer waar tot ’s avonds laat de zon op het raam schijnt heb je het rond slaapjes tijd niet koel. Je kunt de kamer koelen met een ventilator, maar denk er wel aan dat er geen ventilator op je baby gericht mag staan.

Verplaats het bedje 

Bij ons in huis zijn er een aantal kamers die koeler zijn dan de rest. Dit zal dan ook de perfecte kamer zijn om Fleur neer te leggen. Het is hier ’s ochtends warm, maar aan het einde van de dag al lekker afgekoeld doordat de zon hier niet meer schijnt.

Bevroren water

Ik las op internet ook vaak de tip dat mensen flessen met bevroren water in de slaapkamer neer zetten om de boel af te laten koelen. Ik ben stiekem wel heel benieuwd of het echt werkt en heb daarom nu flessen water in de vriezer liggen.

lees ook: 6 tips om je huis koel te houden 

Lauwe douche voor het slapen gaan 

Onze kinderen douchen standaard iedere dag met dit weer en de douche is dan niet warm en niet koud, maar lauw. Zo kunnen ze een beetje afkoelen voordat ze hun nestje in gaan. Zelf vind ik het ook heerlijk om te doen na een warme dag. Herkenbaar?

Luchtige kleding 

Onze kinderen slapen gelukkig zonder dekentjes, maar als je kindje wel een dekentje over hebben kun je ook voor een hydrofiel kiezen, dit adement namelijk. Ik gebruik met warme dagen een hydrofiele slaapzak. Ik heb er eentje via bol.com gekocht, maar je hebt ze ook bij babydump en prenatal. Ze zijn lekker luchtig voor de zomer. Je mag je kindje niet inbakeren met hele warme dagen!

Goed luchten 

Wat ik doe als het is afgekoeld; alle ramen open en de deuren ook. Lekker laten doorwaaien. Dit heeft echt iedere avond wel een beetje zin. Ik laat de ramen ’s nachts vaak ook open en doe ze dan in de ochtend direct weer dicht, zodat de warmte niet direct weer binnenkomt. Beneden zet ik ook wel eens de voordeur open als het zo warm is, zodat het lekker kan doorwaaien.

En lukt het allemaal niet? Accepteer het dan! Ik slaap zelf ook slechter met warm weer en het is dus begrijpelijk als je kindje dit ook doet. 

 

Facebook Comments

Share this post