Persoonlijk

Tips voor een leuke buitenspeeldag!

Het is vandaag buitenspeeldag! De televisie mag uit blijven, de tablets mogen binnen blijven. Tijd om samen met je kinderen een onvergetelijke buiten speel middag te beleven. Op sommige plekken in Nederland worden speciale buitenspeeldagen georganiseerd. Hier in Veendam in ieder geval wel. In dit blog deel ik tips voor een leuke buitenspeeldag. 

Spelletjes

Verfspringen

Trek je kinderen laarzen aan. Doe verschillende kleuren waterverf in een bakje of teil en rol een rol behang uit. Zet een streep op het behang, dit is de start positie vanaf hier moet je springen. Laat je kinderen met de laarzen in het verf staan (elk kind een ander kleurtje). Laat ze een kleine aanloop nemen en springen vanaf de streep zo ver als ze kunnen. Aan de kleur van de voetstappen kun je zien wie het verst kan springen.

Blikgooien

Verf op 10 frisdrank blikjes een getal uit de reeks van 1 tot 10. Stapel de blikjes als een toren op een tafel: onderste rij 4 blikjes, de rij daarboven 3, daarboven 2 en eindig met 1 blikje. Zet een streep op de stoep waar je niet voorbij mag komen als je de bal gooit (gebruik hiervoor stoepkrijt). Iedereen mag 3 x gooien, wie de meeste punten heeft, wint!

Spijker poepen

Knoop een touwtje om de middel van je kind(eren) en laat aan het uit einde een spijker vast geknoopt zitten. Pak er een pet-fles bij en laat je kind(Eren) de spijker in de fles doen. Moeilijker dan je denkt.

Fopbal

De kids staan in een kring met de handen op de rug. Eén kind staat in de kring met een bal en doet net of ze de bal naar iemand gooit, maar diegene met de bal kan dit ook net alsof doen en hem naar iemand anders gooien. Doe je je handen dan toch naar voren? Dan ben je af en mag jij in het midden staan.

Nog meer tips!

Woensdag beloofd nog een heerlijke dag te worden met ongeveer 23 graden. Prima weer dus om lekker buiten te spelen. Zorg ervoor dat je kind(eren) voldoende vocht binnen krijgen en dat ze ook wat knabbelen hebben. Denk aan een lekkere schaalt met meloen bijvoorbeeld. Bomvol vocht en ook nog eens heerlijk! En een ijsje is misschien ook wel een heel lekker idee.

Vergeet niet je kind(eren) goed in te smeren! handtekening

Gaan jullie vandaag ook buitenspelen?

 

 

Facebook Comments
Previous Post Next Post

heb je deze blogs al gelezen?

1 Comment

  • Reply Jessica

    Spijkerpoepen… oowh nu voel ik me best wel een beetje oud hahaha .. deed ik vroeger ook

    09/06/2016 at 11:48 am
  • Leave a Reply