Happy momlife

shutterstock_529760767
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Tips voor gezond buiten spelen

De zomer is begonnen en bij ons in huis is dit ook wel het seizoen waarop wij veel buiten spelen. Vooral ons (nu nog) kleinste meisje is dol op buiten spelen en ik hoef de achterdeur maar open te zetten of ze vlucht hem al naar buiten. Niks mis mee, juist hartstikke gezond. Maar niet alleen in de zomer is het gezond om buiten te spelen ook in de herfst, winter en lente kun je prima buiten spelen alleen moet je je daarvoor misschien anders kleden of speel je minder lang buiten. 

Wij hebben een kindvriendelijke tuin en ook een grote tuin (ongeveer 30 meter diep) een prima plek voor de kinderen om buiten te spelen. Ze hebben ook niet echt de mogelijkheid om naar een speeltuintje te gaan (zonder begeleiding) dus ze moeten zich ook wel vermaken in de tuin. Gelukkig gaat dit tot dusver nog altijd goed. Dat is natuurlijk ook niet gek met twee zandbakken, eentje in de schaduw en eentje dichtbij het huis. Oh en wat dacht je van de trampoline? Daar kunnen ze zich ook uren op vermaken. Er is een hele hoop buitenspeelgoed wat je kinderen hartstikke leuk zullen vinden en het hoeft niet eens duur te zijn. Zo kun je het ook kopen bij prijskiller.be namelijk. De naam zegt het al, ze killen de prijs op leuk buitenspeelgoed. Wij kochten voor Aron zijn verjaardag zijn fiets daar en zijn nog steeds elke dag blij met onze aanschaf.

Naast speelgoed dat je kunt kopen kun je natuurlijk ook zelf leuke spelletjes bedenken. ‘Vroeger’ toen Joyce nog een kleine Joyce was speelden wij altijd met heel veel kinderen uit de wijk buiten. Goede herinneringen aan. Ik kan niet wachten tot Aron en Sofie samen dit soort spelletjes gaan doen. Ze proberen nu al wel eens tikkertje te spelen of verstoppertje, maar er zijn nog zoveel meer leuke spelletjes die je kunt doen zonder dat je iets nodig hebt of misschien alleen een beetje stoepkrijt. Ik som een paar leuke op:

  • Schipper mag ik over varen
  • Anne-maria-koekoek
  • Flessenvoetbal – Hiervoor heb je een dan wel een bal nodig en voor ieder kind een pet-fles 
  • Voetje van de vloer of zoals men dat tegenwoordig noemt; de vloer is lava 

Speel je in de zomer buiten? Zorg er dan voor dat je kinderen goed beschermd zijn tegen de zon. Spelen ze in de winter buiten? Bescherm ze dan goed tegen de kou door ze lekker warm aan te kleden.

Spelen jullie kinderen graag buiten?

Facebook Comments

Share this post