Feestdagen kinderfeestje

Tips en spelletjes om cadeaus uit te pakken | Kinderfeestje

In december is Aron jarig en ook dit jaar mocht ie natuurlijk weer een kinderfeestje geven. Ik deed het net als voorgaande jaren thuis en bedenk dan zelf de leukste spelletjes. Het eerste spelletje dat wij spelen is het spelletje om de cadeaus uit te pakken. Je hebt verschillende manieren en ik heb de leukste spelletjes verzameld in dit blog. 

Warmer – Kouder

De jarige mag op de gang wachten terwijl alle vriendjes en vriendinnetjes de cadeautjes verstoppen. Zodra dit gedaan is komt de jarige weer binnen en mag ie met aanwijzingen als “warm” en “koud” of “gloeiendheet” “ijskoud” de cadeautjes gaan zoeken. Een groot succes kan ik je uit eigen ervaring vertellen.

Ballon prikken 

Zorg er voor dat er voor ieder kind een ballon is met zijn/haar naam erin. Blaas de ballonnen op en laat de jarige de ballonnen lek prikken met een speldje. De naam die op het kaartje staat mag zijn/haar cadeautje geven. Om het nog feestelijker te maken kun je er nog wat confetti in doen.

Blindemannetje

Alle kinderen lopen met hun cadeautje door de kamer. De jarige loopt geblinddoekt rondjes en mag iemand pakken. Als dat gebeurd is mag de jarige raden wie het heeft gevangen. Heeft de jarige het goed? Dan mag hij het cadeautje uitpakken. Zo niet gaat het spelletje verder.

Stopdans

Stopdans deed ik graag met de kinderen van mijn dansgroep alleen ging het dan even anders. Bij dit spel heeft iedereen een cadeautje vast behalve de jarige. Zodra de muziek begint te spelen worden de cadeautjes doorgegeven. Stopt de muziek? Dan heeft de jarige hopelijk een cadeautje in zijn/haar handen, want die mag uitgepakt worden. Zo niet dan gaat de muziek weer aan en moet er weer rond gegeven worden.

Memorie 

Pak dubbele plaatjes uit een bestaand memorie spel. Geef alle kinderen één kaartje van de dubbele plaatjes, stop het andere dubbele plaatje in een bakje. De jarige mag nu een kaartje trekken en het kindje met het zelfde plaatje mag zijn/haar cadeautje geven. Je kunt dit ook met snoepjes doen. Lekker om te snoepen, dat hoort erbij toch?

Flesje draaien 

Je kent het spel misschien van vroeger. Vorig jaar met het piratenfeestje mocht Aron aan een zwaard draaien, waar de punt heen wees dat cadeautje mocht ie open maken. Dit kun je met heel veel voorwerpen doen.

Nog meer tips voor het cadeautjes uitpakken

  • Probeer alle kinderen te betrekken bij het uitpakken zo gaat niemand zich vervelen en blijft het gezellig.
  • Start een kinderfeestje met het uitpakken van de cadeaus. Het is een spannend moment voor kinderen en door dit direct te doen ben je van die onrust af.
  • Leg een bak of een zak klaar waar je direct het cadeaupapier in kunt doen. Zo heb je niet direct een bende in huis. Of dat de kinderen er opeens confetti van maken.
  • Vaak willen kinderen direct met de cadeaus te spelen, door ze direct uit het zicht te leggen zijn ze het even vergeten en niet gefocust op hun nieuwe cadeaus. Als de visite weg is kun je het altijd weer pakken.

Heb jij nog tips voor het uitpakken van cadeautjes? 

Facebook Comments
Previous Post Next Post

heb je deze blogs al gelezen?

No Comments

Leave a Reply