Happy momlife

20171213132317_IMG_2970.JPG
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Tips en spelletjes om cadeaus uit te pakken | Kinderfeestje

In december is Aron jarig en ook dit jaar mocht ie natuurlijk weer een kinderfeestje geven. Ik deed het net als voorgaande jaren thuis en bedenk dan zelf de leukste spelletjes. Het eerste spelletje dat wij spelen is het spelletje om de cadeaus uit te pakken. Je hebt verschillende manieren en ik heb de leukste spelletjes verzameld in dit blog. 

Warmer – Kouder

De jarige mag op de gang wachten terwijl alle vriendjes en vriendinnetjes de cadeautjes verstoppen. Zodra dit gedaan is komt de jarige weer binnen en mag ie met aanwijzingen als “warm” en “koud” of “gloeiendheet” “ijskoud” de cadeautjes gaan zoeken. Een groot succes kan ik je uit eigen ervaring vertellen.

Ballon prikken 

Zorg er voor dat er voor ieder kind een ballon is met zijn/haar naam erin. Blaas de ballonnen op en laat de jarige de ballonnen lek prikken met een speldje. De naam die op het kaartje staat mag zijn/haar cadeautje geven. Om het nog feestelijker te maken kun je er nog wat confetti in doen.

Blindemannetje

Alle kinderen lopen met hun cadeautje door de kamer. De jarige loopt geblinddoekt rondjes en mag iemand pakken. Als dat gebeurd is mag de jarige raden wie het heeft gevangen. Heeft de jarige het goed? Dan mag hij het cadeautje uitpakken. Zo niet gaat het spelletje verder.

Stopdans

Stopdans deed ik graag met de kinderen van mijn dansgroep alleen ging het dan even anders. Bij dit spel heeft iedereen een cadeautje vast behalve de jarige. Zodra de muziek begint te spelen worden de cadeautjes doorgegeven. Stopt de muziek? Dan heeft de jarige hopelijk een cadeautje in zijn/haar handen, want die mag uitgepakt worden. Zo niet dan gaat de muziek weer aan en moet er weer rond gegeven worden.

Memorie 

Pak dubbele plaatjes uit een bestaand memorie spel. Geef alle kinderen één kaartje van de dubbele plaatjes, stop het andere dubbele plaatje in een bakje. De jarige mag nu een kaartje trekken en het kindje met het zelfde plaatje mag zijn/haar cadeautje geven. Je kunt dit ook met snoepjes doen. Lekker om te snoepen, dat hoort erbij toch?

Flesje draaien 

Je kent het spel misschien van vroeger. Vorig jaar met het piratenfeestje mocht Aron aan een zwaard draaien, waar de punt heen wees dat cadeautje mocht ie open maken. Dit kun je met heel veel voorwerpen doen.

Nog meer tips voor het cadeautjes uitpakken

  • Zorg ervoor dat ieder kind mee doet om de sfeer goed te houden.
  • Wij beginnen een kinderfeestje altijd met het uitpakken van de cadeaus. Kinderen zijn vaak nieuwsgierig naar de cadeaus en dan heb je dit spannende moment alvast gehad.
  • Zorg ervoor dat je het cadeaupapier direct kunt opruimen.
  • Wij bespreken voorafgaand van het kinderfeestje al dat de cadeaus dicht blijven en pas open gaan nadat de visite weg is. Met veel kinderen in huis kan er nog wel eens iets kwijt raken of kapot gaan.

Heb jij nog tips voor het uitpakken van cadeautjes? 

Facebook Comments

Share this post