Happy momlife

shutterstock_1246014199
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Tip YouTube Kids + Hoe werkt het?

Sinds gisteren is er een nieuwe YouTube app beschikbaar in Nederland, namelijk YouTube Kids! Dit is een afgeschermde versie van YouTube waardoor kinderen veilig online video’s kunnen kijken. Iets waar wij moeders allemaal blij mee zijn toch?

Sofie kijkt graag video’s op YouTube als ze op de tablet zit. Alleen kom ik dan zelf te vaak vage video’s tegen of reclames die niet passend zijn. Om dit te voorkomen is er YouTube Kids! Het een kindvriendelijke variant van YouTube. Op YouTube kids kun je vrijwel alleen video’s vinden die geschikt zijn voor kinderen. Vanaf gisteren is de App dus te downloaden voor Android en Apple.

Als ouder kun je maximaal 8 profielen aanmaken in YouTube kids. Handig als er meerdere kinderen in huis zijn die YouTube kijken. Eén van de profiel opties is een profiel waarbij alleen video’s zichtbaar zijn die de ouders hebben uitgezocht. Hierbij kunnen kinderen niet zelf zoeken naar video’s en aanbevolen video’s worden niet getoond. Ideaal voor de allerkleinsten.

YouTube kids is al gefilterd op leeftijd. Zo zag ik bij Sofie haar leeftijd hele andere video’s dan bij Aron zijn leeftijd. YouTube heeft er voor gezorgd dat er voornamelijk veilige en educatieve content getoond wordt.

Tijdslimiet

Wat ik zelf heel fijn vind is dat je een tijdslimiet in kunt stellen. Als onze kinderen een tablet krijgen dan zitten ze bijna alleen maar op YouTube te kijken terwijl er ook zoveel andere leuke dingen te zien zijn op YouTube. Wanneer het limiet bereikt is gaat YouTube Kids automatisch op slot. Ook is er een kijk geschiedenis waardoor je achteraf kunt zien wat je kind allemaal bekeken heeft. Daarnaast kun je kanalen waarvan je niet wilt dat ze getoond worden blokkeren. Handig als je een bepaald soort filmpje irritant vindt.

Wel is er nog steeds reclame te zien. Niet erg hoor! Want als het goed is de reclame nu echt geschikt voor kinderen. Ik heb bij mijn kinderen met de normale app wel eens de tablet uit handen gepakt, omdat ik niet passende reclame hoorde of dingen hoorde over vruchtbaarheid haha!

Kost het geld?

Youtube kids is helemaal gratis! Je kunt de app downloaden via de Play Store of de App Store. Wil je wel reclame vrij dan kun je er altijd voor kiezen om YouTube Premium te nemen.

Facebook Comments

Share this post