Happy momlife

img_8305
Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Tip: Dagritme kaarten van twee armen vol

Gisteren deelde ik op mijn blog al dat ik gebruik maak van de dagritme kaarten van twee armen vol en ik vond het wel fijn om er nog een uitgebreid artikel over te schrijven. Helemaal vandaag, in deze periode waarbij de meesten van ons alle kinderen in huis hebben. Wij hebben ze in huis gehaald om de kinderen te voorzien van ritme. Onze oudste heeft die voornamelijk nodig.

De meeste kinderen vinden het fijn als ze weten wat er gaat gebeuren. Op scholen hebben ze niet voor niet een planning voor de dag. Onze kinderen vinden dit ook heel fijn en daarom ben ik blij met de ritme kaarten van Twee Armen Vol. Deze kaarten helpen ons sinds kort om structuur in onze dagen te houden. En nu met het hele corona virus zijn ze nog waardevoller voor ons.

De kaarten van twee armen vol zijn bedoeld voor kinderen tussen 3-8 jaar oud. Maar oudere kinderen kunnen er ook zeker wat aan hebben. De kaarten zijn gemaakt van heel stevig karton en hebben mooie kleurtjes.

Een duidelijk ritme vind ik erg belangrijk. Het geeft een kind namelijk rust, want ze weten wat er gaat komen. Een vast ritme is voor kinderen fijn, maar ook voor jou als volwassene is het fijn om met je kinderen een vast ritme te hebben. Je helpt je kinderen zelfstandig te worden met deze kaarten.

Wij maken iedere ochtend samen het ritme klaar. Wat gaan we doen? Wanneer gaan wij het doen en soms ook waarom moeten wij dat doen? De tekeningen zijn duidelijk waardoor met één blik al duidelijk is wat je gaat doen die dag. Helemaal nu we 3 weken thuis zijn is het leuk om samen te bepalen wat we gaan doen. Een fijn begin van de dag, of je doet het ’s avonds voor ze gaan slapen. Onze oudste vindt dat het fijnst.

De basisset bestaat uit 22 kaarten en bevatten de volgende activiteiten:

Aankleden, maaltijd, fruit, boodschap, tussendoortje, fietsen, naar buiten, wassen, lezen, creatief, feest, gezinsactiviteit, KDV / BSO, verrassing, schermtijd, sporten, samen spelen, ontdekken, opruimen, zelf spelen, naar school, slapen. En een kaart met een afbeelding om op een later moment te bepalen wat jullie gaan doen; geen teleurstelling bij je kind, maar wel ruimte bij jou als ouder.

Je kunt ook losse kaarten erbij bestellen. Ik merk dat nu wij thuis zijn ik wel enkele kaarten mis dus het is heel fijn dat je deze kunt bij bestellen. De kaarten worden in een mooie bewaarzak geleverd. Ook kun je er houten houders bij kopen om je kaartjes in te zetten. Dit is wel echt handig!

Heb je nog vragen? Dan kun je hier misschien het antwoord wel vinden. 

Facebook Comments

Share this post