Happy momlife

gewicht
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Tijd voor verandering!

Ik ben er klaar mee en zit daardoor helemaal niet lekker in mijn vel. Maar eerlijk is eerlijk het is allemaal mijn eigen “schuld”. Het is tijd voor verandering in ons voedingsschema, want als wij zo door gaan komen wij beide op een gewicht waar wij niet vrolijk van worden. Tijd voor een grondige aanpak en dat zo voor de feestdagen. 

Sinds de geboorte van Fleur heb ik meerdere pogingen gedaan om af te vallen, maar iedere keer greep ik toch weer naar de lekkere dingen, omdat ik daar zogenaamd energie van kreeg. Met een dreumes die nog bijna elke nacht wakker wordt heb ik overdag gewoon niet altijd even veel energie. In plaats van dat ik dan dingen nuttig waar ik daadwerkelijk energie van krijg pak ik weer chocolade bijvoorbeeld. Een mega irritante gewoonte, want dat is het inmiddels. Het moet veranderen, want als ik nu naar mezelf kijk word ik niet blij.

Niet heel gemakkelijk hoor om deze beslissing te nemen zo vlak voor de feestdagen, want bij het maken van ons weekmenu zag ik al dat wij mega veel feestjes en eet gelegenheden hebben. Maar dan is het de truc om op de dagen zonder feestjes wel gezond te gaan eten. Ik heb ons weekmenu weer lekker gezond gemaakt en ook met heel veel groente, dit geeft sowieso al meer energie. Ook plan ik mijn ontbijtjes en lunch moment in en ik merk nu al dat dit veel verschil maakt. Ik pak nu wat ik gepland heb en niet waar ik perse zin in heb. Ook heb ik express geen koekjes, chips en kaas in huis gehaald, want als het in huis is eet ik het op.

Bewegen

Naast wandelen en fietsen deed ik eigenlijk niks en ik merk dat mijn lichaam meer nodig heeft. Nu ik geen last meer heb van mijn bekken kan ik eindelijk weer een beetje meer qua sporten. Ik doe nog steeds rustig aan hoor, want ik wil niet opnieuw weer die pijnen hebben. Ik ben dus naast het wandelen en fietsen begonnen om mijn buikspieren sterker te maken door een paar oefeningen te doen. Vanaf januari wil ik ergens gaan sporten of een sport gaan doen, maar met de drukte van nu kom ik er toch niet aan toe. Maar ik wil onder begeleiding gaan sporten, zodat ik niet weer last krijg van mijn bekken of andere lichaamsdelen. Drie voldragen zwangerschappen zijn best een aanslag op mijn lichaam geweest en mijn lichaam moet nog langer mee.

Dus ik doe weer een poging en probeer toch wat strenger te zijn. Ik vind het namelijk belangrijk dat je je zelf kunt accepteren zoals je bent en als je dit niet kunt, dan moet je er iets aan veranderen. 

Facebook Comments

Share this post