Happy momlife

crop woman dusting lamp during housework
Foto van Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Tijd voor de grote seizoens schoonmaak!

Een aantal keren per jaar krijg je ineens zin om het hele huis onder handen te nemen. Voor de een is dat de grote zomerschoonmaak, terwijl de andere deze kriebelingen al voelt in de winter. Wanneer je het ook van plan bent, het komt altijd van pas om een goede planning te maken. Misschien zijn er zelfs een aantal zaken die je compleet vergeet schoon te maken! Hieronder vind je een aantal tips om je grote schoonmaak zo goed mogelijk te laten verlopen. 

crop woman dusting lamp during housework

De vriezer en koelkast onder handen nemen

Het zal niet je favoriete bezigheid zijn, maar toch moet het gebeuren: het ontdooien van je koelkast en je vriezer. Door dit regelmatig te doen voorkom je ijsvorming, wat ertoe kan leiden dat je vrieskasten minder goed zullen werken. Voordat je begint met het uitladen van de producten dien je de koelkast of vriezer uit te zetten. Zo kan de kast al opwarmen terwijl je de etenswaren verwijderd. 

Zodra de koelkast is vrijgemaakt plaats je een handdoek en een kom met heet water in het vriesvak. Om nattigheid op de vloer te voorkomen kun je ook nog een handdoek op de grond plaatsen. Na 20 minuten zal het meeste ijs gesmolten zijn. Met een zachte doek en warm water kun je vervolgens het hele vriesvak schoonmaken. Zorg dat je na de schoonmaak alles weer droog maakt, want achtergebleven vocht kan meteen weer aanvriezen. 

Pak je badkamer grondig aan

Het schoonmaken van de badkamer zul je waarschijnlijk al regelmatig doen, maar tijdens de grote schoonmaak kun je nog even net wat extra’s doen. Het is nu tijd om kalkaanslag of schimmelresten aan te pakken. Om je toilet mooi schoon te krijgen kun je aan de slag met toiletreiniger. Met deze reiniger verwijder je snel kalkaanslag en ander hardnekkig steen. Dit zorgt er niet alleen voor dat je toilet door en door schoon is, maar kan ook nog eens de spoelwerking verbeteren. 

Nu je toch bezig bent in de badkamer is het ook een goed idee om alle kastjes een keer uit te ruimen. Misschien staat er nog een verzameling van lege shampoo flessen, of make-up dat al lang niet goed meer is. Weggooien wat je niet meer nodig hebt zorgt voor een mooie opgeruimde badkamer. Bovendien zorgt dit ook voor rust in je hoofd!

Zorg voor een oogverblindende boekenkast

Als jij veel boeken in huis hebt staan is dat toch vaak de eyecatcher voor veel mensen die over de vloer komen. Daarom is het zo belangrijk om die grote kast op en top te houden. Laad dus alle boeken uit de kast en haal een stofdoek over de planken en de kaften van je collectie. Je kunt de boeken op leuke manieren organiseren: zet ze bijvoorbeeld op kleur, zodat er een mooi regenboog effect in je kast ontstaat. Ook kun je ze op grootte sorteren of op alfabetische volgorde. Door je boeken te ordenen geef je een mooie uitstraling aan je collectie en zul je er gegarandeerd complimentjes over krijgen. 

Facebook Comments

Share this post