Happy momlife

ticket to ride
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Ticket to ride mijn eerste reis (junior) + WIN!

Hier in huis zijn wij dol op bordspelletjes en hebben dan ook een kast vol. Tijdens de feestdagen krijgen de kinderen ook standaard een spel als cadeau en ook wij krijgen dan altijd een spel van onszelf. haha! Het nieuwste spel is Ticket to ride junior de kindervariant van het misschien welbekende spel Ticket to ride. Met ticket to ride mijn eerste reis moet je zo snel mogelijk treinroutes door Europa veroveren. 

Met Ticket to ride mijn eerste reis maak je als kind je eerste reis door Europa, het is goed voor de aardrijkskunde, want het kaartje is zoals Europa echt is. Bij het spel moet je kaartjes in verschillende kleuren verzamelen die je kunt omwisselen voor een route. Deze routes moet je zoveel mogelijk veroveren. Heb jij van land naar land je treintje staan? En staat ie ook op je route kaartje? Dan heb je de eerste route binnen. In totaal moet je 6 routes hebben om het spel te winnen. Je moet dus goed opletten en hopen dat je tegenspelers je niet teveel in de weg gaan rijden, want dan moet je helaas een omweg maken. Het spel kun je spelen met 2 – 4 speler en duurt ongeveer 30 minuten. Het spel is geschikt vanaf 6 jaar en volgens de verpakking mag je hem tot 99ste spelen.

Ticket to ride mijn eerste reis staat hier bijna dagelijks op tafel. Als wij Aron vragen welk spel hij wil doen komt ie er vaak direct aan met Ticket to ride. Het is een leerzaam spel waarbij je kind zelf moet inschatten welke route ze het best kunnen maken. En of ze de juiste kleurtjes hebben. Ook vind het ik het tof om te merken dat Aron steeds meer topografisch inzicht krijgt. Dit heb ik namelijk niet haha! Je doet zoals aangegeven ongeveer een half uur over het spel, maar het komt hier ook wel voor dat wij binnen die tijd al lang klaar zijn. Als je geluk hebt met de kaartjes tenminste. Wij vinden het echt een aanrader!

Het spel kost 29,95 en is o.a. te koop bij Bol.com

Alles op een rij:

  • Van 2 tot 4 spelers
  • Speeltijd: 30 minuten
  • 6 – 99 jaar
  • €29,95
Facebook Comments

Share this post