Happy momlife

bevalling 1
Foto van Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Een thuisbevalling vs de ziekenhuisbevallingen

Toen ik zwanger was van Aron wist ik het zeker; ik ga in het ziekenhuisbevallen. Dit was op dat moment ook goed en ik heb daar nooit spijt van gehad. Ik was op de juiste plek en kreeg de hulp die ik nodig had. Bij Sofie veranderde alles al. De hele zwangerschap twijfelde ik al over een thuisbevalling, maar ik besloot toch voor een ziekenhuisbevalling te gaan. De bevalling van Sofie ging zo snel dat ik eigenlijk achteraf spijt heb gekregen van mijn keuze. Ik was namelijk 15 minuten in het ziekenhuis en toen was ze al geboren. 

Medisch gezien moet je natuurlijk nooit naar geld kijken, maar met het gemak waarop ik Sofie op de wereld had gezet had ik het prima thuis kunnen doen en vind ik het geld wat ik ervoor neer heb moeten leggen best zonde. Ik ben 15 minuten aan het bevallen geweest in het ziekenhuis en daarna nog 2.5 uur daar gebleven, omdat wij besloten te wachten tot het gemeente huis open was haha! Het ziekenhuis was verder prima hoor, maar ik was gewoon veel liever thuis gebleven en helemaal na de ervaring die ik bij Fleur mocht meemaken.

Een thuisbevalling is echt anders vind ik zelf. Toen de bevalling begon van Fleur belden wij de verloskundige en kon alles hier rustig klaar gemaakt worden *kuch*. Ik vertelde Robert dat ie alvast de kruiken mocht vullen, want dit had ik gelezen in het boekje van de kraamzorg. Terwijl de verloskundige hier was werd alles toch best wel snel klaar gezet, want ik had niet eens meer de keus om richting het ziekenhuis te gaan. Gelukkig maar, want weeën opvangen in de auto is niet altijd even leuk haha! Ik moest echt staand mijn weeën opvangen.

Na de bevalling merkte ik het meeste verschil. Had ik bij mijn ziekenhuis bevallingen een opgejaagd gevoel om naar huis te gaan, was ik nu mega relaxt. Ik kon gewoon heel lang met Fleur knuffelen toen ze net geboren was en ik daarna lekker onder mijn eigen douche met mijn eigen spulletjes. Daarnaast hoefden wij ook niet met ons pasgeboren kindje direct in de auto. Ik kon na het douchen gewoon mijn bedje in kruipen en naast mij lag een meisje in haar wiegje te slapen. Geen in en uit loop van verpleegkundigen onze kraamverzorgster was ’s nachts ook eerst weer naar huis gegaan en in de loop van de ochtend weer gekomen. Het was dus echt even alleen wij en dat was wel heel fijn.

Als mijn vriendinnen mij om advies vragen zal ik zeker antwoorden dat als het medisch allemaal lekker loopt ik een thuisbevalling zou aanbevelen. Maar dit moet natuurlijk altijd een keus zijn van hen zelf waar ze 100% achter staan. Als ik nu zou moeten kiezen dan was mijn keus makkelijk en bleef ik thuis. 

Waar ben jij bevallen? En hoe is dat bevallen? Haha! Laat het weten in de reacties ik ben benieuwd naar jullie ervaringen. 

Facebook Comments

Share this post