Thuis

Thuis | Raamdecoratie in de woonkamer

Inmiddels is ons huis zo goed als klaar en kan ik er weer een thuis van maken. Daarom heet de titel ook niet meer de renovatie maar thuis. Ik zal zo nu en dan blogpost delen waarbij ik jullie meeneem in mijn thuis-project voor zolang wij in dit huis wonen. Ik wil natuurlijk wel dat wij ons thuis voelen. Eén van de eerste dingen die moet gebeuren is de raamdecoratie bij het achterraam in de woonkamer.

Wij hebben een tuin op het zuiden en dat betekent dat wij in de zomer echt iets voor de ramen moeten hebben anders is het niet te doen in de woonkamer. Nu met het lente zonnetje is het soms al niet te doen. Er moet dus snel een oplossing komen voor ons achterraam aangezien ik stiekem hoop dat de zomer er snel aan komt. Naast dat gordijnen een praktische functie hebben vind ik ook dat ze het huis meer een thuis maken. Helaas is mijn oude raamdecoratie niet meer intact door de bouwvakkers die nogal veel gebruikt hebben gemaakt van pur. Niet erg, want nu krijgen wij de kans om nieuwe raamdecoratie uit te zoeken.

Allereerst wil ik er weer een rolgordijn voor hebben. Dit zorgt er namelijk voor dat de warmte buiten blijft en dat lijkt mij wel prettig deze zomer met mijn zwangere lichaam. Maar een rolgordijn maakt het voor mij niet af dus ik wel er ook nog een vitrage bij hebben en het liefst dezelfde ik ook al had. Mijn zoektocht gaat dus naar een vitrage die lijkt op mijn huidige, want het lijkt een beetje gek om twee verschillende soorten vitrage te hebben in een kleine ruimte right?

Voor nu ga ik eerst op zoek naar een rolgordijn zodat ik de komende zon kan weren en daarna zal er nog een mooi vitrage bij komen om het af te maken.

Wat hebben jullie voor de ramen hangen? 

Facebook Comments
Previous Post Next Post

1 Comment

  • Reply simpel, met een snufje liefde

    Wij hebben een soort rolgordijn hangen voor het raam. Verder hebben wij rolluiken dus die zijn in de avond en met warm weer altijd dicht.

    17/05/2017 at 6:24 am
  • Leave a Reply