Happy momlife

bijlesmeester 1
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Thuis oefenen met De Bijlesmeester

Wanneer je kind wat moeite heeft met het meelopen met de klas ga je kijken naar ondersteunende producten. Zo begonnen wij te lezen met oma als vast item iedere week. Maar ook spelenderwijs leren grepen wij met beide handen aan. Nu zijn wij aardig bij, maar er is nog genoeg te doen om het nog meer te verbeteren. Dus naast spelen zijn wij hier in huis ook leermiddelen bezig om de kinderen zo goed mogelijk door hun schooljaren te helpen. En dat is echt niet hele dagen leren hoor, maar een paar keren per week pakken wij er wat extra leerstof bij.

Er zijn genoeg blogs van docenten met informatie en lesmateriaal. Maar ik kwam in aanraking met De Bijlesmeester. Dit is een bedrijf die bijles aanbiedt, maar ook lesmateriaal om samen met je kind(eren) te gebruiken in huis. Ik denk dat dit voor ieder kind fijn kan zijn, niet alleen voor de kinderen met een lees/leer achterstand. Het zijn leuke methodes die helpen met leren. Ik ontving een boekje voor rekenen, lezen, flitskaarten en een leerboekje voor groep 1 en 2 kinderen.

Wij zijn al meer dan een jaar bezig om te helpen bij het lezen. Dit gaat niet altijd even makkelijk en wij zijn er als ouders natuurlijk ook voor om ons kind te helpen dit nog beter te ontwikkelen. Dit harde werken heeft zeker zijn vruchten afgeworpen en over een week horen wij of er door ons allen hard genoeg is gewerkt om over te gaan.

De vakantie is hierbij een in kak moment die ik dit jaar niet wil hebben. Tijdens de vakantie gaan wij nog meer oefenen met De Bijlesmeester. Eerst nog het lesmateriaal van het afgelopen schooljaar en misschien zelfs al even spieken in de boeken van het komende schooljaar. De methodes die ze gebruiken sluiten goed aan op de CITO. En dus ook op de ontwikkeling van je kind. Het leuke is dat de kinderen het nu nog leuk vinden. Sofie vindt het cool om huiswerk te maken en Aron wil graag groeien en daardoor ook graag dit soort taakjes doen. Ook doen wij regelmatig, “even tussendoor” de flitskaarten. Deze zijn zo handig om snel te leren lezen.  Echt heel handig als hij hem goed heeft verdwijnt hij van de stapel, zo niet? Dan gaat ie onderop. Met als doel natuurlijk om alle kaartjes op de goed stapel te hebben.

Oefenen jullie ook met je kinderen vanuit huis? 

Facebook Comments

Share this post