Baby Review zwanger

Thuis echo’s maken met de babywatcher

De meeste vrouwen krijgen tijdens hun zwangerschap ongeveer drie echo’s bij hun praktijk of een externe praktijk. Wij hebben het geluk dat wij elke afspraak een echo krijgen en zo dus even mogen gluren naar ons kleintje. Heb je dit niet en wil toch je kleintje bekijken? Dan kun je ervoor kiezen om een pretecho te laten maken, maar er is ook iets nieuws. Je kunt namelijk tegenwoordig thuis echo’s maken met de babywatcher. Hoe leuk is dat? Ik mocht het proberen van babywatcher, omdat je ze ook via kruidvat kunt huren.

Hoe werkt het?

De babywatcher kun je gebruiken in combinatie met een windows tablet of laptop. Heb je die niet? Dan kun je deze ook huren bij babywatcher. Je kunt hem aansluiten op je laptop d.m.v. een usb-kabel. Wanneer je hem erin doet krijg je de optie om een software te installeren. Hiermee kun je de echo’s maken en ook de beelden terug kijken. Super handig! Het systeem is goed beveiligd dus de beelden van je kleintje dwarrelen niet zomaar rond op het internet. Tijdens het maken van de echo kun je ook inzoomen, uitzoomen en het beeld lichter of donkerder maken. Hier kun je ook de beelden die je maakt opslaan. Ik vergat tijdens het maken van de echo’s wel eens op te slaan, maar gelukkig kon ik meer dan genoeg echo’s maken. Voor elke echo krijg je 10 minuten de tijd voor ons was dit elke keer lang genoeg. Voor Robert mocht het soms zelfs wel wat korter. Er zit een echo apparaat bij waarmee je zelf over je buik kunt gaan met speciale gel. Precies zoals het bij de verloskundige gaat dus. Alles word geleverd in een handige koffer waar je alles in kunt bewaren. Heel fijn dus.

Zoveel echo’s is dat wel goed?

Toen ik op social media deelde dat ik thuis echo’s mocht maken kreeg ik van een aantal moeders de vraag of het wel veilig en goed is om zoveel echo’s te maken. Ik heb dit even uitgezocht en eerlijk? Er is niet één duidelijk antwoord op te geven. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat ultrageluid veilig kan worden gebruikt tijdens de zwangerschap. Een echoapparaat zendt geluidsgolven uit en deze geluidsgolven geven géén stralingen af. Een verschil dus met een röntgenapparaat. De geluidsgolven worden uitgezonde naar een specifiek deel van het lichaam, bij zwangere vrouwen naar de foetus. Deze geluidsgolven worden door het weefsel teruggekaatst naar het echoapparaat. Met deze geluidsgolven kunnen beelden gemaakt worden in 2, 3 of 4D. Babywatcher heeft hier voldoende onderzoek naar gedaan en mocht je meer willen weten dan zou ik je willen adviseren om even op deze pagina te kijken.

Wat vonden wij ervan?

Wij mochten de babywatcher 2 weken lang uit testen. Toen hij binnen kwam kon ik niet wachten om hem te testen en ik heb dan ook direct de software geïnstalleerd. Al snel kon ik naar ons meisje kijken. De eerste keren waren wel even puzzelen, want wat zie je nu? Ook lag ons meisje vaak dubbelgevouwen waardoor je extra goed moest kijken. Vaak keek ik even snel of ik haar hartje zag kloppen en ging dan op zoek naar haar gezichtje, omdat hier veel gebeurt. Ze zit namelijk altijd met haar handje bij haar gezicht of met een voetje in haar mond haha! Het was heel leuk om te zien. Ook de gaap momentjes waren erg leuk om te zien. Het beeld is natuurlijk niet zo als bij de verloskundige, maar vergelijkbaar met het beeld dat wij 6 jaar geleden hadden toen ik in verwachting was van Aron. Prima dus. Ook Aron kon ik goed uitleggen wat ik zag en er echt even de tijd voor nemen. De verloskundige doet dit ook wel hoor, maar thuis is het toch wat rustiger. Samen vonden de kinderen het heel leuk om met het apparaat bezig te zijn. En sinds het apparaat is Sofie in de ban van “zusje buik

Aanrader?

Ik vind het zeker een aanrader! Je kunt de babywatcher al huren vanaf €49,- en ik vind het zeker het geld waard. Je moet natuurlijk geen haarscherpe echo’s verwachten en het is ook absoluut geen medische echo, puur voor de fun!

Je kunt een babywatcher huren via hun website, maar kruidvat heeft ook regelmatig een leuke actie waarbij je via hen een voucher kunt kopen. Je kunt hiervoor de folder in de gaten houden of de website van kruidvat

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met mybabywatcher en kruidvat
Facebook Comments
Previous Post Next Post

heb je deze blogs al gelezen?

4 Comments

 • Reply Jamey

  Wat ontzettend cool! Ik mag hem ook gaan testen en kan echt niet wachten om mijn kleintje te zien!!!

  18/06/2017 at 7:11 am
  • Reply admin

   Oo het is echt heel erg leuk! Welke periode krijg je het?

   18/06/2017 at 11:31 am
   • Reply Jamey

    Geen idee nog, moet eerst de voucher nog ontvangen.

    18/06/2017 at 2:48 pm
 • Reply Jodi - liefthuis

  Ik vind het vooral ook gaaf dat je alles aan Aron kan laten zien.

  18/06/2017 at 11:49 am
 • Leave a Reply