Happy momlife

alicourts 11
Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Terugblik op 2018 | deel 1

De laatste twee dagen van 2018 zijn aangebroken. Weer een jaar voorbij, weer een jaar waarbij iedereen (gelukkig) een jaar ouder is geworden. Een jaar met mooie momenten maar ook zeker verdrietige momenten. Een jaar van afscheid van familie en van vriendschappen. En het jaar van Carrie Underwood. Ik blik terug op 2018 met misschien wel nieuwtjes die jullie nog niet wisten.

Januari 

Januari begon ik vol goede moed met een nieuwe afval poging. ik stopte hier al vrij vlot mee, want de slapeloze nachten zorgden ervoor dat ik toch meer energie nodig had. De nachten met Fleur waren nog steeds lang, maar wat was het het allemaal waard. Daarnaast stond januari ook in het teken van inpakken en verhuisden wij naar onze huidige woning. Een tijdelijke woning, want in 2019 zal er weer verhuisd worden, dit is hopelijk de laatste keer voor de komende 20 jaar haha!

Februari 

Februari mocht Aron -eindelijk- voor zijn A diploma afzwemmen! Hij was hier zoo blij mee en zo aan toe. Hij deed 2 jaar over zijn A diploma, maar ik ben daar zelf heel blij mee. Hij kan goed zwemmen. Daarnaast bezocht ik weer de negenmaandenbeurs en ik denk dat dat de laatste keer is geweest voor mij. Mijn kinderen groeien nu op en ik heb niks meer nodig met alle baby spullen. Het was een leuke dag. En februari was de maand waarop ik het minst zwaar was dit jaar haha! Ik hoop die motivatie weer op te kunnen pakken de komende weken/maanden.

MAART 

De maand waarin Sofie voor het eerst naar haar nieuwe peuterspeelzaal ging. Een fijn plekje waar ik haar nu 3 keren per week met veel plezier heen breng. Nog 3 maanden en dan is ook dit voorbij en zal Soof naar de basisschool gaan. Ook had ik een vrijgezellenfeest met een geweldige stapavond die wij allemaal niet snel vergeten denk ik. Het afgelopen jaar heb ik veel meer tijd door gebracht met al mijn vriendinnen en dat was fijn!

Ook ging ik met mijn ouders en zus naar Chef ’s Special toe, wat een tof concert! Met Sofie gingen wij voor het eerst naar  naar de bioscoop en met Fleur voor het eerst zwemmen. Een maand bol eerste keren.

APRIL

In April mocht Sofie 3 kaarsjes uit blazen! Wat een feest en wat een weer hadden wij in April zeg. GENIETEN! Daarnaast stond in april onze wereld ook even stil toen één van Aron zijn beste vriendje zijn vader plots overleed. Voor sommige nieuws en situaties wil je je kind nog beschermen ondanks dat het bij het leven hoort.

Verder waren wij in April voornamelijk buiten te vinden, omdat het zulks mooi weer was. Ook gingen wij nog met z’n viertjes een dagje Duinrell om naar de Nick Jr. dagen te gaan. Een groot succes!

MEI 

De maand begon met de lancering van Cas de Ranger in de julianaforen tot op de dag van vandaag hoor ik mijn oudste hier nog regelmatig over kletsen! Een groot succes! De maand werd nog leuker, want samen met mijn moeder bracht ik een bezoekje aan Fontana voor moederdag. En op de terugweg stapte ik bij Ro in de auto om een bezoekje te brengen aan vakantiepark Westerbergen, de start van ons vakantie seizoen.

Ook zag ik vanaf mei Tamara steeds vaker en groeide onze vriendschap steeds meer. Als ik ons nu zie kan ik soms niet begrijpen dat wij ruzie hebben gehad. Ach het was het waard denk ik maar haha! Eind mei werd mijn moeder 50 en gaven wij een groot feest met de barbecue boer. En als klapper van de maand at ik voor het eerst een kinderbueno.

JUNI

Juni een mooie maand met Aron zijn B diploma! En een emotionele bruiloft van mijn oom en tante. Mijn oom heeft jonge alzheimer en gaat heel hard achteruit. Voor mij was dat de laatste keer dat ik hem levend zie en terwijl ik dit schrijf lopen de tranen over mijn wang. Ik heb leuke herinneringen aan mijn oom en het doet mij zoveel verdriet dat hij er straks niet meer is en dat hij mij en vele anderen niet meer kent.

Ook gingen wij in juni voor het eerst op buitenland vakantie als gezin. Wij mochten naar Frankrijk op uitnodiging en hebben echt een geweldig week gehad, ondanks dat Sofie heel erg ziek was. Zo ziek dat ze nadat wij thuis kwamen van onze vakantie opgenomen werd en een sonde kreeg. Ons meisje was zo, zo ziek en had hulp nodig om weer op krachten te komen. Sinds dit hele gebeuren is Sofie echt een slechte drinker geworden en iedere dag weer hebben wij strijd om de bekers drinken. Het heeft veel impact gehad op ons gezin.

Ook was juni de maand waarin wij 5 jaar getrouwd waren. Wij zouden dit vieren met de mensen die tijdens onze bruiloft belangrijk voor ons waren, maar gezien de situatie met Sofie en dat ze echt veel tijd nodig heeft gehad om aan te sterken besloten wij het af te zeggen.

Zo hij is lang genoeg geworden geloof ik haha! Deel 2 kun je vanmiddag lezen. 

Facebook Comments

Share this post