Happy momlife

shutterstock_458908072
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Televisiekijken: dit zijn onze regels voor de kinderen

Ik heb al met grote regelmaat geschreven over het tablet gebruik hier in huis, maar daarbij noemde ik eigenlijk nooit het kopje televisiekijken. Maar naast regels voor de tablet zijn er ook regels voor het kijken van televisie, vooral bij onze oudste die ook gewoon zijn school taken heeft. Ik vertel er meer over. 

1. In het weekend geen limit

In het weekend heb ik geen limit. Als ze heel erg moe zijn dan mogen ze van mij echt wel wat meer televisie kijken. Ook zet ik hem wel eens aan als ik echt iets moet doen. Tussendoor spelen ze wel vaak met hun speelgoed. Hun speelgoedplek is ook vlak voor de televisie. Huns speelgoed staat ook onder de televisie. Handig met op maat gemaakte TV meubelen

2. Eerst lezen

De standaard regel voor alle leuke activiteiten hier in huis is: Eerst minimaal 15 minuten lezen. Ik wil dat de kinderen iedere dag lezen of voorgelezen worden. Vooral onze oudste moet met voldoende lezen op een dag om een beetje bij te blijven en zichzelf verder te ontwikkelen met het lezen. Daarom moet hij iedere dag eerst lezen voor er televisie gekeken mag worden.

3. Taken doen

Daarnaast vind ik het ook belangrijk dat ze taken doen. In huis vooral. De oudste moet bijvoorbeeld zelf zijn kamer opruimen en daarnaast moet hij ook minimaal 1 keer per week zijn kamer stofzuigen. Is het een bende? Dan blijft de televisie uit.

4. 1 uur per dag

Dit klinkt als veel, maar doordeweeks heb ik het liefst dat ze maximaal 1 uur per dag kijken naar de televisie. Nu moet ik heel eerlijk zijn en komt het heus wel eens voor dat ze veel meer kijken dan ik wil. Maar dat ligt ook echt aan de dag en hoe ze zijn. voor een HSP-er kan het soms heel fijn zijn om even terug te trekken met iets vertrouwds.

4. In het weekend geen limit

In het weekend heb ik geen limit. Als ze heel erg moe zijn dan mogen ze van mij echt wel wat meer televisie kijken. Ook zet ik hem wel eens aan als ik echt iets moet doen. Tussendoor spelen ze wel vaak met hun speelgoed. Hun speelgoedplek is ook vlak voor de televisie. Huns speelgoed staat ook onder de televisie. Handig met op maat gemaakte TV meubelen

Daarnaast kijk ik voornamelijk naar het moment en heb ik altijd in het oog wat ze kijken. Er is tegenwoordig namelijk ook een YouTube app op onze televisie en dit wil ik toch zoveel mogelijk beperken. 

Facebook Comments

Share this post