kerst

TAG | Is het al bijna kerst?

Mensen die mij al langer volgen weten dat ik dol ben op de kerst. En dol is misschien nog wel zacht uitgedrukt. Tamara van Themommydiaries bedacht vorig jaar de Is het al bijna kerst tag en ze gooide hem onlangs weer even in het rond. Voor mij als kerstfan zeker de moeite waard om in te vullen.  

Is het al bijna kerst? Hoeveel dagen nog tot het kerst is?

Woehoeeee nog maar 78 dagen tot aan kerst! Nog even en ik kan gaan beginnen met aftellen naar kerst! Want ook dit jaar gaat er weer een #jfjcc oftewel een christmas countdown plaats vinden.

Op een schaal van 1 t/m 10, hoe erg kijk jij uit naar kerst?

Ha ben je serieus? 10 natuurlijk! Ik ben dol op kerst en als het goed is zitten wij in ons (ver)nieuw(d)e huisje!

Wanneer zet jij de kerstboom op?

Wij zetten de kerstboom waarschijnlijk pas op na Aron zijn verjaardag. Anders hebben wij namelijk geen ruimte om de verjaardagsvisite te bergen. Vorig hebben wij hem wel eerder neergezet dus wie weet doen wij dit dit jaar ook weer.

Hoe ziet jouw ideale boom eruit?

Mijn ideale boom is een kunstboom (want allergisch) met mooie gedimde lampjes en natuurlijke kerst decoratie. Dus mooie houten decoratie, glazen ballen etc. Ik wil over een tijdje weer eens nieuwe kerst decoratie hebben aangezien wij al vanaf onze eerste kerstboom hetzelfde hebben.

Wat is je favoriete kerstliedje?

Kerstmuziek is voor mij absoluut Micheal Bublé en tijdens het invullen van deze Tag ben ik dan ook luidkeels aan het meezingen met zijn liedjes. Mijn favoriet is Have yourself a merry little christmas. Ik kan onwijs genieten van zijn liedjes en ik krijg opeens onwijs veel zin in de kerst. Gelukkig begint voor mij de kerstperiode al, want ik ben al bezig met mijn Advent of Joy!

Wat vind jij echt niet kunnen met kerst?

In een trainingsbroek rondlopen haha! Kerst is voor mij echt het moment om mezelf helemaal op te doffen en te genieten van leuke jurkjes, mooie make-upjes en pogingen tot leuke haar creaties haha!

Naar welk kerstgerecht kijk jij het meest uit?

Vlees heel veel vlees!

Wat voor outfit draag jij meestal met kerst?

Een leuk jurkje, ik koop elk jaar een speciaal kerst jurkje.

Hoe ziet kerst er bij jou over 25 jaar uit?

Ik hoop dat wij dan aan een grote tafel zitten met onze kinderen plus hun aanhang. En wie weet al wel onze eigen kleinkinderen. Gek hoor om daar zo over na te denken.

En tot slot: Wat geeft jou nou echt HET kerstgevoel? Heb je een traditie?

Wat mij een echt kerstgevoel geeft is het wakker worden op eerste kerstdag en dan samen de cadeaus onder de boom uit pakken in onze pyjama’s. Eigenlijk is bij ons de kerst elk jaar zo vol gepropt dat wij niet de kans hebben gehad om onze eigen tradities te maken, maar vanaf dit jaar gaat hier verandering in komen en zullen wij starten met onze eigen kerstradities.

Dit waren mijn antwoorden. En nu is het mijn buurt om mensen te taggen. Ik tag; Collega en kerstfan Froukje en Lief vriendinnetje Carmelina

Facebook Comments
Previous Post Next Post

heb je deze blogs al gelezen?

10 Comments

 • Reply Monique

  Wat leuk dat je zo’n groot Kerstfan bent! Ik vind kerst ook een heel gezellige periode maar begin er meestal toch pas echt mee als Sinterklaas het land weer uit is. En we Lise’s verjaardag gevierd hebben en ik haar broertje oo de wereld heb gezet, haha 😉

  09/10/2016 at 8:41 am
 • Reply Charlotte

  Oh nou krijg ik ook helemaal zin in kerst! Wij zeten de boom meestal zo snel mogelijk na 5 december op. Toch nog heel eventjes geduld dan maar haha

  09/10/2016 at 8:42 am
 • Reply Lilian

  Ik was al bezig om een klein beetje te plannen van wanneer we waar heen zouden gaan. Ik wil dit jaar dat niet zo kort van te voren doen, dat zou minder stress opleveren. Ik heb er ook heel veel zin in, gezelligheid, lekker eten en de sfeer! Laat maar komen.

  09/10/2016 at 9:01 am
 • Reply Tamara

  Haha superleuk dat je hem ingevuld hebt! Nog maar heeeel even! Woohooo

  09/10/2016 at 9:20 am
 • Reply Nicole

  Vorig jaar was ik ook helemaal bezig met kerst in deze periode haha. Dit jaar om een of andere reden niet.. Maar I love kerst hoor!

  09/10/2016 at 10:00 am
 • Reply Marijke

  Oh ik vind kerst wel leuk en wordt enthousiast als ik je blog lees. Maar stiekem zit ik nog steeds met mijn hoofd in de zomer, oké beetje herfst maar dacht ik dat kerst nog veel verder weg was. De tag gaat wel op het lijstje .

  09/10/2016 at 10:21 am
 • Reply marjolein

  Ok ik had er nog niet al te veel over nagedacht maar nu heb ik ook wel echt zin in de kerst haha! x

  09/10/2016 at 1:40 pm
 • Reply Fenna

  Kom maar op met de kerst! Ik ben echt van de feestdagen, mijn man slaat de kerst liever over haha.
  Dit jaar kan het niet snel genoeg kerst zijn, daarna moeten wij nog maar een paar weekjes wachten op onze kleine meid! <3

  Maar eerst in November naar de kerstmarkt in Duitsland, dat doen wij ieder jaar 🙂 . Dat was ook de plek waar ik ten huwelijk ben gevraagd.. zwijmel haha

  09/10/2016 at 2:33 pm
 • Reply Karlijn

  ik heb niets met kerst,maar goed ieder zijn ding. Alleen erg irritant als het in oktober al over kerst gaat

  09/10/2016 at 9:21 pm
  • Reply admin

   Haha ieder zijn ding! Ik kan het hele jaar wel over kerst praten

   09/10/2016 at 9:39 pm

  Leave a Reply